• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki głośnik kupić????

• Autor wątku Autor wątku kiki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Magik nie denerwuj się dopiero w to wchodzę i się dowiaduję i potrzebuje do tych spraw przewodnika. A ty jestes dla mnie MENTOREM i SKARBNICĄ WIEDZY za to wilkie dzięki. A kto pyta nie błądzi, nie ma głupich pytań są tylko złe zadane :)
A jeszcze jedno ptyanie ile trzeba tak około mat na wygłuszenie drzwi przednich (mnij więcej).

a co teraz? mam sam siebie zacytować?? pisałem że tak 50-80zł musisz wydać..
skoro są po piątaku.. to licz!

a skoro Ci poleciłem kliknąć w link.. KLIKŁEŚ??
przeczytałeś??

"Do wyciszenia pary przednich drzwi w WV Passacie zużyłem 13 mat, " tak chyba tam w linku ktoś pisze nie??

oło ło ło:
i jeszcze jeden mój cytat z tego wątku:
"zależy ile dziur masz w drzwiach i jak dokładnie to zrobisz"

tez mój ;)

eh..
no i co?

mója komórka nerwowa serio sobie odgryzie ostatnią synapsę jak będziemy na takim poziomi dyskutować.. :)
i ja sie nie denerwuje. :)
skąd..

no to mam ostatnie proźbe do ciebie jak narazie:
w jaki sposób wykłada się drzwi w samochodzie, albo masz jakąś zdjęcia instruktarzowe zeby to zrobić dobrze, będę wdzięczny.

Harman nie czytałeś całego tematu dokładnie mianowicie chodzi o to że mi potrzebne są głosniki 130mm a nie 165mm bo takie nie wejda w miejsca starych głośników.

zarowno hertz jak i helix robia 13cm odseparowane a co do skutecznosci 90 db to wcale nie jest tak malo nie spodziewaj sie za ta kase cudow

Polecam lekture tego i innych for internetowych Car-Audio, a napewno znajdziesz:

1.Opinie na temat głośników boschmana(podobno mieli kilka serii udanych) (Alphard i road star to taki sam shit).

2. Jak ci sie fartnie to może nawet będzie opisany i porównany głośnik który chcesz kupić (przeważnie nikt kto interesuje się Car-Audio nie wsadza do samochodu 13-tek, poczytasz zrozumiesz).

3.Od groma i ciut ciut fotek z wygłuszenia drzwi i montażu głośników (w fabrycznych i nie fabrycznych miejscach).

4. Faq napisany przez Nazara, który wiele wyjaśnia i po przeczytaniu(ze zrozumieniem) będzie ci co nieco świtać.

Jak chcesz mieć dobre podstawy teoretyczne, zanim dotkniesz samochodu rodziców, to polecam te kilka czynności, bo one nie zaszkodzą a mogą ci zaoszczędzić czas, kase i nerwy.

Ps.Jak poczytasz to nie bedziesz zadawał pytań głupszych ode mnie.
Ps.2 Nadal tu jestem, tylko teraz czytam a nie pisze.

Pozdro

Powrót