• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik STXa do TDa7294 na subwoofer...?

Reakcji
0
Witam

Mam pytanie odnśnie tego jaki głośnik niskotonowy z STXa zastosować do TDA7294, aby działało to optymalnie ?

Mysłałem moze o GDN-27-300-4-SC, bo jego SPL to 91dB, ale zas potrzebuje on dosc sporej mocy, której ten TDA nigdy mu nie zapewni...
A moze GDN-27-150-4-SC... ma mniejszy SPL...

pozdr

Elmer,dlaczego uwazasz ze stx 27 300 potrzebuje wiekszej mocy ? przeciez to jest ten sam glosnikz wiekszym magnesem i kopolka,cewka jest ta sama,wiec wez lepiej 27 300

GRZESIO pisał, że mostek TDA rozbujał mu stx'a 42-300 ... a pewnie ta sama cewka siedzi w 27-300 wiec mozna by sprobowac...

ale w/g mnie optymalniejszym rozwiązaniem do stx'ow jest p3a... ma sporą moc a nei jest droga, pewnie nawet tansza od tda...

TDA7294 może być za mało nawet do tego 27-150 Optymalnie to mostek 7294 do niego.

Moze bardziej sprecyzuje swoje pytanie:
Który z tych dwoch glosnikow zagra lepiej dostarczajac mu mocy z TDa7294 ?

pozdr

a wiesz moze gdzie mozna je kupic u nas w sc te stxy, bo koszt przesylki to u stxa dla tego glosnika 25zl :( ?

pozdr

Powrót