kondrax napisał:
MDF 100zł
Lakier 50-100zł
Fornir 50-100zł
Kleje 50zł
kondrax napisał:
wkręty pędzle papiery 50zł
To przy takich cenach taniej jest zamówić u STXa gotową budę zrobioną na CNC, też z fornirem.
Buda to do 100zł, wiór w obi to ze 20zł, fornir np sosna to 10zł za liść 300x30cm, butapren to z 10zł, pędzel 3zł , papier ścierny to z zapasem 10zł , puszka lakieru15-20zł, wkręty 2zł. Jak widać można się w 100zł zmieścić nawet jakby do MDFu dołożyć (o ile nie potrzeba go tak jak Tobie 3mkw

) i/lub jakiś nawet nieco lepszy fornir.
Głośnik i panel - zależy.
Jakbym chciał tanio to poszukałbym jakiegoś estradowego wzmaka o dość niewielkiej mocy, ale mostkowalnego - hollywoody można za 150-200zł wyrwać spokojnie i jakiś głośnik używany z allegro też ze 200zł. Pre do suba to parę części i płytka uniwersalna za w sumie 20zł. Więc jak widać można i za 500-600zł coś porządnego złożyć.
Nie na temat...
| |
kondrax napisał:
takero, oczywiście można kupić auto za 2000zł a nie za 20 tyś i jak mój sąsiad co weekend przy nim po 100zł dokładać bo się co róż coś psuje.
jako drugi wóz mam tico , warte pewnie mniej niż 2000zł i pomijając gaz i benzynę oraz przeglądy to z raz na rok olej wymieniam i filtry i jakąś pierdołę - raz tarcze i klocki (100zł za komplet), raz bębny (60zł za komplet), jak wjadę w większą dziurę to zdarzyło się wahacz (30zł) i ostatnio linkę od sprzęgła - chyba też ze 40zł. A wozi mnie po całej warszawie i spisuje się w niej lepiej niż nowy Getz - jest mniejszy, wszędzie się mieści i mam w dupie jeśli ktoś mnie na parkingu zadrapie, a do tego ma lepszą widoczność co bardzo się w warszawie przydaje. Nie narzekam.
| |
[ Dodano: 2009-12-06, 14:44 ]
Karol22m napisał:
co polecacie, niech bd do 300 zł ?
na allegro poszukać czegoś typu Intertechnik MDS 10 lub 12 , jakiś DLS, uDimension, coś z nieco wyższej półki, na pewno żaden pioneer, JBL etc..