• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki glośnik do subwoofera?

Karol22m,
to już ty musisz podjąć decyzję. My tu tylko możemy powiedzieć swoją opinię i propozycję. Wybór należy do ciebie. Choć nasze propozycje i opinie są różne to ty kupujesz głośnik.
Ja osobiście wybierał bym między visatonem i stx-em.
Jak byś się zdecydował na stx mogę ci go odebrać i chętnie bym go chwile posłuchał. Mam na czym i gdzie. :wink:

lklukasz nie, ale skoro piszesz że nie słyszałeś o nich i nie widziałeś to chciałem przybliżyć Ci tematu :) ale to o czym pisał takero naprawdę jest okazją... :wink:

dolphin123 napisał:
Trzeba by policzyc wstepnie w WIN ISD, zlozyc testowa bude, a pozniej sie ewentualnie pobawic litrazem i strojeniem:) Chyba ze wezmiesz litraz jaki zastosowano w La Scali jako wstepny to prob.
Wstępną bude? może ktoś ma już taki głośnik i wie w jakiej budzie go umieścić ?

nie sadze:) byloby juz o tym na forum powiedziane a niestety nie jest. majac taki glosniczek co za problem zlozyc jakas testowa bude ? jak Ci bedzie pasowac to ja zostaw jak nie to zrob nowa

2 razy wydawać kase na materiały??
średni pomysł... :neutral:

[ Dodano: 2009-12-11, 23:36 ]
czyli co, nie pomożecie mi w dobraniu tej obudowy?

Karol22m,
płyta wiórowa 19mm kosztuje 19,90zł/m2
to przy twojej budzie nie wyniesie więcej niż 15zł
a zawsze warto spróbować

to powiedzcie jakie przykładowe wymiary waszym zdaniem były by najlepsze pod ten głośnik
chodź nic nie wiadomo czy go jeszcze bd miał ponieważ "allegrowicz co go sprzedaje nie jest do końca pewny ma dużo negatywów min. za sprzedanie złych głośników itd.."

Karol22m napisał:
"allegrowicz co go sprzedaje nie jest do końca pewny ma dużo negatywów min. za sprzedanie złych głośników itd.."
to poproś o wysyłkę firmą kurierską pocztex z możliwością sprawdzenia zawartości.
Kosztuje to 5 zł.

Jaki głośnik z tych podanych będzie najlepszy do suba ?

Tonsil GDN 30/120/1
Beyma 12BR70
STX GDN-30-500-2x4-AA

Do muzyki (najczęściej rock, ale nie tylko), filmy.
Pokój ok 25^2

Powrót