Witam NA wstępie chciał bym się przywitać bo zbierałem się na rejestrację w diy trochę czasu ................
A więc Signata nabyłem rok temu, miałem duże obawy czy go kupić czy nie(MOC RMS 350 watt) no i ogólnie w necie o nim nie słychu nie widu...........ale jednak go kupiłem. Wzięłam wszystkie parametry głośnika i siup do programiku, najpierw do WinISD
potem na stronce podajże rockford fosgate sprawdzałem poprawność wyliczeń(porównywałem litraż) nio i potem liczenie ręczne.Gdy wszystko się zgadzało postanowiłem sklepać skrzynie.......... a teraz jaką wybrałem? a no wybrałem oczywiście BR (chociaż gar zagra nawet w closed i powiem szczerze że można go w tedy nieźle katować jak na te jego 350RMS) wracając do BR, moja skrzynia ma o ile dobrze pamiętam 56L strojenie hmmmmm 39 Hz zejście? o tak zejście ma ale co ja będę pisał jak i tak tego się słowami nie da opisać to trzeba usłyszeć.
Wzmak który masz bym zostawił,a dlaczego a no dlatego że tak jak kolega wyżej pisze.
Mogę się założyć że jak by zrobili test alien vs sinus to na bank wygrał by alien, to że chiński nie znaczy że jest zły (do suba IDEALNY)p.s chodzą słuchy że ten sinus ma mniej mocy niż podaje producent.
Ja pędzę mojego signata piecem VIBE 500 RMS 4ohm, którego steruje jednostka alpine 9886
Kabelki 35mm2 od spawarki (można rzec

prawdziwa miedź ) kondzior Boss Audio 2A
i powiem Ci tak, nie robi to wrażenia na signacie przyjął by pewnie i 700RMS.
Ja słucham electro, techno,kawałki lat 70 80 90 trochę popu,głośnik DOBRZE czuje się w tych rodzajach muzyki.Chociaż przy kawałkach lat 70 80 90 nie ma takiego kopa ale to wina gorszych nagrań niż te co są teraz(przy mojej skrzyni BR)dobrze czuje się też w czarnej muzyce, kiedy trzeba zejdzie potężnie.
Wiadomo że głośnik do wszystkiego jest do niczego ale ten sprawuje się świetnie w większości utworów, natomiast nie daje rady przy muzyce BLACK METALOWEJ(ostra sieka)ale to raczej ze względu na zastosowanie BR.
:arrow: WAŻNA SPRAWA głośnik gra a nie buczy jak większość ''chińczyków"
To że trzepie autem jak głupi nie znaczy że jest to powód do dumy(kupiłem głośnik głównie do słuchania a nie dudnienia)
p.s mała ciekawostka
Po wygrzaniu głośnika około 30 h muzyki przyszedł czas na egzamin ciśnieniowy.
Działo się to za stacją benzynową w Bielsku(centrum)mój brat był ze mną bo czekał na znajomego, który był w pizzerii na ulicy cechowej oddalonej jakieś 200m od stacji.
Testowaliśmy signata przez około 10 minut na ok 80 % możliwości(niedostrojony wzmacniacz do radia)nio i przychodzi znajomy z dziewczyną podchodzi do nas i mówi "Ty ale my myśleliśmy że to w klimacie impreza się zaczeła" :lol:
klimat-klub w Bielsku
skrucony opis wrażeń odsłuchowych signata jak co to pytaj
[ Dodano: 2010-10-25, 23:53 ]
a jeśli chodzi o jakość wzmacniaczy tej klasy.......
alien gra jak by to powiedzieć bez urazy dla peyinga płasko pusto coś w tym stylu ale za to ma kopa
sinus barwę ma trochę lepszą ale co z tego jak to będzie służyć do pędzenia suba
ja bym zostawił aliena olał sinusa.......... z ciekawości napisz jakie gary pędziłeś tym peingiem busmenny ale jakie?
[ Dodano: 2010-10-26, 18:02 ]
a tu jeszcze z innego forum moja wypowiedz która niestety znalazła się w koszu
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=8049904#8049904
PZDR