• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JAKI NISKOTONOWY do trojdroznej...szukam propozycji

Reakcji
6
Witam!
postanowilem zbudowac sobie kolumny 3drozne, nie MEGA mocne bo nie to sie liczy ale w miare tanie i "dokładne".
Zdecydowalem sie juz na:
-wysokotonowy- TVM ARV 104-04-4 ( wiem jak graja bo juz sobie monitorki zrobilem:)
-sredni - TVM ARP-150-00-4 ( ponoc jeden z najlepszych w tej cenie,zreszta wykresik niezly)

i pozostal mi jeszcze wybór niskotonowego... myslalem o STX 20-120-4-AW ale on ma SPL 88-89dB. TVM maja po 91 i raczej chcialbym sie trzymac tych 91dB...z TVM nic mi nie przypasilo wiec zwracam sie do Was z prosbą o porady:)

rozumiem ze 2x 20 cz STX-a? oj odpada:) za duze koszty... szukam jednego glosnika... chyba ze by stlumic te tesle ale nie mam pojecia jak i czym:)

ja bym był za Stx. nio bo ciężko znaleźć coś taniego jeśli nie myślisz o 2x coś tam.(koszty wcale by nie były aż tak duże). Alphardy są takie sobie.. nie mam głowy teraz szukać:) za dużo wypiłem;)
pozdro

a jakby tak stlumic sredniego i wysokiego o te 3dB? tylko nie wiem jak i czym ... podpowie ktos??

Powrót