• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki odtwarzacz MP3

Reakcji
0
Witam!
Zamierzam kupić przenośny odtwarzacz Mp3 jakich pełno na allegro.Pytanie tylko jaki?
Czy ktoś może mi doradzić pewny i niezawodny model?Kasa tak do 150zł.
musi mieć mp3+radio+dyktafon.Jak ktoś ma doswiadczenie to prosze o porade.

ja sie ino przyłącze do postu z prośba bo dzisiaj tez mi sie zachciało mp3..
tylko przeglądając oferty na allegro natknąłem sie na taka gdzie mp3 była z wymiennymi kartami pamięci.. niemieckiej firmy jakiejś.. nie wiem czy nie warto zainwestować.. (tylko 85zł) a dokupić sobie pamięc osobno... zawsze mozna dokupić więcej więcej więcej wiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeecje i więęcej!!

Cala tanioche i nie tylko robi jeden chinczyk wiec to i tak nie ma dozej roznicy jaki model. Ze swojej strony moge polecic to co sam mam czyli Creative MuVo. Przystepna cena za dobry sprzet. Malutki , czytelny. Do zestawu dodaja calkiem niezle sluchaweczki. Polecam

Ja mialem przez 2 dni tez creative i powiem ze jest bardzo latwiotki w obsludze:) i pozatym bardzo czytelny:) goraco polecam:)

iPod(4GB) zprowadzany z chin 180zł + przesyłka........ nie mam kontaktu ale znajomy zamawiał

180zł + przesylka 250zł :) hehe. chociaz niezly pomysl :) podaj mi adres to ja kupie kilkaset sztuk i na allegro bede sprzedawal :D

w każdym razie nie polecam tych chińskich śmieci ...
kupno ich to jak gra w rosyjską ...
jednemu chodzą ok przez rok,
a innemu (czyt. mi) walą się po 3 dniach :/
na szczęście zakupiłem w carefourze i nie było problemu ze zwrotem kasy ...

a co do problemu technicznego - nagle zaczęły się same piosenki zmieniać, a w tle słychać było jakieś dziwne dźwięki i buczenie :/
dobrze że to po 3 dniach bo 120zł poszłoby w błoto ...

flodins dowiedz sie cos wiecej bo jesli to prawda to byl bym chetny jak najbardziej :) albo uderz na priv

niestety kolega jest małomówny, pilnuje interesu, zresztą komuby chciało się pisać do chińczyków zeby oni wysyłali ci iPod'y, jedyn co mi powiedział to ze pojedyńczo nie wysyłają od 10 szt. i trzeba zrobić 10% przedpłaty

a jak cię wykiwaja to do kogo pujdziesz?

A ja polecam odwarzacze firmy RIO (szczegulnie model Rio Chiba >> http://www.amazon.com/gp/product/B0000AQIFX/002-5960523-9047243?v=glance&n=172282&v=glance). Bardzo dobry playerek mój kumpel go miał ale niestety sie pozbył. Z tego co mi opowiadał jest lepszy nawet od Muvo Creativa. Jesli chodzi o te tanie odwarzacze na allegro to straszny szajsz ostatnio inny kumpel takowy nabył. Jak go usłyszałem to myślałem ze niewyrobie to gra gorzej od pierdziawek komputerowych a RIO bije go na łeb na szyje. Dodatkowym atutem RIO sa bardzo dobre słuchawki podobno lepsze niż w Muvo ( z opowiadań kumpla). Ja sam muvo nie słyszałem ale rio naprawdę mnie zaskoczył oczywiście pozytywnie.

No tak słuchawki Sennheiser'a ale cały odwarzacz jest dobry. Pamieć można rozbudowac więc nie ma problemu.

kolega ma CREATIVE MuVo TX SE 512 MB i całkiem całkiem to gra tylko cena troszke wysoka.... no i słuchawki takie sobie,bez korekcji na equalizerze jest mało basu a ciut za dużo wysokich tonów.

Adam_85 napisał:
Podobno najlepsze się irivery, ale trochę nie ta cena:D:P
Dokładnie, jeśli kupujesz mp3 playera a zwracasz uwage na jakość (wykonania i dzwięku) to kupuj iRivera lub z tego co słyszałem ciut lepszego i droższego iAaudio.
Pozdro.

maxdila napisał:
Adam_85 napisał:
Podobno najlepsze się irivery, ale trochę nie ta cena:D:P
Dokładnie, jeśli kupujesz mp3 playera a zwracasz uwage na jakość (wykonania i dzwięku) to kupuj iRivera
iRivery mają jeden minus - psują sie ,a wtedy trzeba pojsć do serwisu ,a oni naprawiają je bardzo długo -około 2 tygodni ,albo i dłużej.Polecam CREATIVE MuVo TX SE 1024 MB -dobra jakosć ,cena nie jest taka duża (widziałem za 380 zł) (nie jak w iRiverach kilo zł) spólczynnik cena /jakosc też jest dobry ,nawet nie ma porównania do iRivera

[ Dodano: 2005-12-30, 11:41 ]
ja miałem caniona (lekka podrópa canona,a gwarancje miał na 2 lata) tak jak mowi takero (to moj brat :( ) po 3 dniach coś się zepsuło :(

Ja polecam creativa, ale odrazu wymienić słuchawki:) Ja zaminiełem na KOSS SPARK THE PLUG i jestem w niebowzięty, narazie żadnych problemów.

Powrót