• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki program ??

Reakcji
0
Witam mam pilota od tunera ''skystar 2tv'' ( komputerowego). Pilot ma na odwrocie symbol TS35. Chodzi mi glownie o to zeby nie sterowac z niego tunera ( bo go nie mam :]) tylko zazadzac winapem lub jakims innym programikiem..... Zna sie ktos na tym???

Najlepiej jak byś sobie Girdera zainstalował i odbiornik polutował. Koszt tego wyjdzie niecałe 10 zł. A w Girderze już sam sobie możesz dowolnie ustawić jaki klawisz za jaką czynność będzie odpowiadał.
Ja miałem kiedyś Girdera to każdy pilot do tego podchodził.

http://www.elektroda.net/dla_kompa/girder.html
tu jest wszystko opisane

Załączniki

• ideowy_girder.gif
    ideowy_girder.gif
    10.1 KB · Wyświetleń: 0
A gdzie w niskiej cenie moge znalesc tego SFH506-36??

Ahhh... coz, przeciez wszystko na allegro znajde=D caaale 2,50zl

No nie gadaj że takich rzeczy nie maja. Niedaleko mnie w małym miasteczku jest malutki sklepik i nawet tam mieli. W prawie każdym sklepie elektronicznym takie cos jest

ja mialem problem z tym girderem bo komp sie przycinal podczas odebrania kodu i to na roznych systemach :/

Dzieki za Rady ale Odbiorniczek juz mam ,, byl on razem z pilotem,, Programik tez juz mam tylko nie moge obczaic jego uzytkowania,, zakrecony jak musz koscielna :]

u mnie jest diax...(diax.pl) zajzyjcie... ceny sa z kosmosu o ile tylko lm 3886 35 zł... tda po ile... cokolwiek :// noi maja alfredy i dibeisi :D

JAREK, mialem to samo :D
nie wiedzialem czy to tylko u mnie czy jak... ale ludzie sie na to nie skarzyli wiec olałem, mysle sobie ze to ja tak mam :D
jaka masz plyte glowna? bo podejrzewam ze od tego to zalezy... jeszcze mozna kombinowac z adresowaniem, parzystoscia i innymi ustawieniami portu COM, ale nie chcialo mi sie w tym dlubac, znudził mi sie bajer :D

Jeśli nie ma SFH506-36 lub TSOP1736 równie dobrze może być TK69 650 TFM.1380 <-mam taki bo innych nie mieli i też śmiga jak ta lala ;) Praktycznie moze być to jaki kolwiek odbiornik IR byle odbierał w standardzie R36 czyli praktycznie każdy który w końcu nazwy ma "36" :]
Mnie wszystkie cześci wyniosły 7,30zł :]
Obsługa girdera jest śmiesznie prosta,sam jeszcze odkrywam mase fajnych zaawansowanych funkcji,ale i tak 15 min z tym progsem powinno starczyć żeby załapać podstawy.
Fakt faktem,kiedy program odbiera kod z pilota okropnie dużo zabiera zasobów systemowych ale to tylko taka drobnostka :P
Ogólnie to jest zarąbisty gadżet do wkur...nia kumpli ]:->
Kolega se gra,a ja mu myk i sie sama myszka rusza...a on z tekstem:"Piekny masz chyba trojana bo myszka sama jeździ" :D

Piekny napisał:
Fakt faktem,kiedy program odbiera kod z pilota okropnie dużo zabiera zasobów systemowych ale to tylko taka drobnostka :P

Mam nadzieje ze nie na tyle duzo zeby unieruchomic kompa...

U mnie niestety zadnego odbiornika IR nie dostane:/ Kupie tamto z allegro jak koles ponownie wystawi aukcje, 6zl mnie odbiornik wyniesie razem z przesylka.

Eee...bez przesady,nie aż tyle zeby kompa zawiesić czy coś w tym stylu ;)
Właśnie sprawdziłem:
-Włączony winamp-menadżer zadań,zakładka wydajność(uzycie proc):0-2%
-"zabawa girderem" + włączony winamp-menadżer zadań,zakładka wydajność(uzycie proc):26-46% (raz na jakiś czas komp przylaguje)- jest to troche ale to chyba nie aż taka tragedia nie? :P
Pozatym ciężko znaleźć o ile wogóle da się znaleźć równie dobry progs do obsługi pilota do PC tak więc na ten jeden mankament można przymknąć oko ;)

ehe nie chodzi o zabawe z pilotem, tylko o moment kiedy uklad odbiera kod z pilota czyli kiedy naciskasz przycisk:D u mnie muzyka ze zintegrowanej karty rwała, kursor rwał i wykorzystanie procesora do 98-100% wzrastalo. Prescott 3.0GHz, 512MB :)

Powrót