• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki sub i monitory ?

Reakcji
0
Witam. Mam zamiar zmienić moje wysłużone kolumienki Tonsila (nisko budżetowy zestaw na GDN 20/40 bez zwrotnicy - 1 kondensator). Zastanawiam się nad subwooferem aktywnym + 2 monitory. Muzyki słucham różnej - głównie metal (heavy, power, melodic, folk), pop-rock i trance. Dlatego IMO monitory powinny mieć dobrą górę i średnicę. Sub uzupełni bas. Napędzić ma to Yamaha AX-V401 (2x55WAT 8Ω)

Sub:
- SUB 150
- VOICE KRAFT 7810
- Taha Harmony TSW 80

Monitory DIY:
- GDN-15-100-8-AKX + Vifa
- GDN-18-140-8-AWX + GDWK-10-250-8-AWX
- GDN-18-130-8-AKX + GDWK-10-250-8-AKX

Co wybrać ? Kupowanie amplitunera odpada.

Pokój ma 2,5x5 - 3 drogi nie mam gdzie postawić. Wieczorem wrzucę fotki to zobaczycie :/

tobster napisał:
Pokój ma 2,5x5 - 3 drogi nie mam gdzie postawić.
taki duży pokój i miejsca nie masz?:) Ja w 9mkw mam 3 drogi i jakiś czas stał sub 70l :twisted: pokaż te foty pokoju to coś wymyślimy :razz:

hehe dokladnie wszystko sie da :) pare zbednych mebli zawsze mozna wyrzucic na rzecz audio :P:P:P

To nie sa suby tylko generatory buczenia. Nie wyobrazam sobie laczenia takiej chinskiej tandety z dobrze wykonanymi monitorami na STX AWX. Swoja droga po co sub w monitorach, ktore spokojnie siegaja 50hz i nizej? Muzyce o jakiej napisales nie ma prawie nic ponizej 50-40hz.

Powrót