• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer polecicie do tonsil alton 110?

Mało dudnienia już z tego jest?!

ja z nich basu nie słucham ... bo mi sie nie podoba , na wzmacniaczu mam basy na -50% i graja srednimi i wysokimi tonami i te dzwieki mi sie podobaja

---------- Post dodany o 19:49 ---------- Poprzedni post o 19:44 ----------

ale jednak brakuje basu... prosze nie doradzac kolumn innych .. potrzebuje rady w doborze subwoofera

Przy takim budżecie sprzedaj Altony i kup kolumny które nie będą wymagały sub woofera, a są takie z o wiele mniejszym głośnikiem.

Średnica i wysokie z STX jest o wiele lepszej jakości od Tonsili, to nie podlega dyskusji, 1000zł na podparcie buczypudeł Altonów to jak wryzucenie pieniędzy w błoto.

Z używek z lat 90 jest cała masa modeli Quadrala serii Phonologue, Magnat All Ribbon 10p, Missiony 704 i można tak wymieniać do nocy.

http://allegro.pl/mb-quart-390-kolumny-stereo-i3758211849.html
http://allegro.pl/kolumny-glosniki-mb-quart-1000-i3747109967.html

i to by było na tyle do hardstyle

edit: wzmacniacz oczywiście tez do zmiany, ale od razu napiszę, nawet bdb wzmacniacz a Tonsilami nie zagra, przerabiałem temat z takimi klockami jak Yamaha AX-900, jak to mówią z xxxx bata nie ukręcisz, więc zrób krok do przodu i zmień kolumny ze wzmacniaczem.

---------- Post dodany o 22:09 ---------- Poprzedni post o 21:58 ----------

Poważnie zastanów się nad 390, pod HS napewno sie sprawdzą, OZ+tytanowa kopułką i odkrywasz ta muzyke na nowo. Sam słucham HS i posiadam dwa zestawy kolumn w OZ z tytanowymi kopułkami.

Zobaczcie wątki założyciela tematu, naprawdę podziwiam Was za chęci, doradzanie itp lecz to i tak na nic zapewne się zda ;) Kolejny temat rzeka...

Powrót