• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki Subwoofer ?

Reakcji
0
Witam. Posiadam wzmacniacz 200W rms, 350W max w mostku.
Poszukuję jakiegoś subwoofera do 400zł (skrzynia+głośnik)
Słucham techno, house, itp.
Obudowa otwarta bassreflex.

don707, no bo wlasnie szukam osoby chetnej do zakupu nowego STXa
ja w zamian za testy bym zrobil skrzynke po kosztach...
no ale nie wiem czy ten glosnik nadaje sie do twojego wzmanciacza :???:

no i tak wogole to jaki rozmiar glosnika chcesz?

Pamiętam jak koledze do seicento zrobiliśmy kiedyś suba na STX AP. Podpięty pod Carpowera hpb-602 225w rms w mostku, to byliśmy w szoku jak to "waliło" w takim małym autku. AP bdb głośnik, tylko linki idące do cewki zbyt kiepski i często się urywały. Niech ktoś kupi jego następcę i wyśle Pawłowi S. na pomiary, bo może się okazać bardzo dobrą alternatywą dla dużo droższych głośników. Skoro AP był dobry, to ten może być lepszy.

Co do testów to chodzi wam o ten głosnik ?
STX GDN-30-500-2x4-AA jak cos to moghe go wysłac Pawłowi.S w ramach testów, jesli mój wzmak da mu rade Blaupunkt GTA 475
pozdr

Tak kolego, to właśnie ten głośnik i fajnie by było jak byś wysłał go Pawłowi S. na testy, bo ten człowiek postara się wyciągnąć max możliwości z tego głośnika, bo ma dużą wiedzę i później udostępni tu projekt, aby każdy kto chce mógł kopiować i opisze wrażenia odsłuchowe.

końcówka mocy, bylbym wdzieczny ;)
ja na testy moge miec GTA470 (chyba najgorszy blaupunkt) wiec jak na nim da rade to poradza sobie z nimi i inne wzmacnicze ;)

końcówka mocy, z dębicy :P to nie daleko Tarnowa :P jak zrobić paczuszke to wpraszam sie na odsłuch :)

No panowie jak tam gdn bo sam nad nim myślę ale widzę że tu mądre głowy testują go to może i paczkę będę miał na wzór i ocenę czy warto tego stxa kupować...

kolega końcówka mocy, zrezygnowal bo bylo zamieszanie z wysylka (46zl)
ale ze juz wszystko wrocilo do normy to moze znowu zmieni zdanie?

Wiesz jak z tamtym kolegą nie wypaliło to może jakoś my się dogadamy... Kasę ci wyśle na głośnik i przesyłkę bo sam bym coś zmajstrował na tym głośniku ale jak mądra głowa chce to zrobić zamiast mnie to czemu mam się nie zgodzić...

no to bardzo chetnie - skrzynka testowa lezy a niedlugo chce isc zamowic plyty (czekam tylko na szczegolu od klientow)

Powrót