• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki tablet byście polecali ?

Reakcji
0
Poszukuję tabletu, wymagania
- GPS
- wifi
- dobra bateria
nie musi mieć 3G.

Dużo nie gram, więc nie jest to priorytet.

Czytałem już o Nexusie, Ainolach, Modecomach i nadal nie wiem co wybrać.
Wyświetlacz 7-10".
Najlepiej gdyby cena nie przekraczała 800zł.

Na razie mam na oku Plug 10.1 , Ainol Novo 10 Hero.

Może Kiano Pro 10 Dual lub z modecoma FreeTAB 8014
Na - Pluga oczywiście cena o 100zł wyższa od zakładanej

A może jednak zdecyduj sie na jakąś przekątną ekranu bo to dość mocno determinuje to do czego tablet ma być używany.

Żeby wybrać musiałbym mieć możliwość pobawienia się czymś takim. Do tej pory najmniejsze co miałem w rekach to netbooka 10.1" i do filmów ogarnia, więc sądzę że w pierwszej kolejności będę szukał czegoś 10", a jak nic nie znajdę sensownego to kosztem matrycy wybiorę lepsze parametry.

Generalnie to tak-7mio calówke od biedy wsadzisz w kieszeń czy to od kurtki czy w portki. Do 10ciu cali zawsze potrzebujesz albo torbę do ręki albo plecak. Więc jeżeli urządzenie ma być mobilne to skupiłbym się na 7mkach, a jeżeli w domu na kanapę to 10.

Bez różnicy, do klienta z prezentacją i tak biorę laptopa, do auta 10" spokojnie też wezmę jako GPs :)

No jak Ci bez różnicy to tylko 10, do normalnego używania nie potrzebny jest stu rdzeniowy procesor, a komfort na 10tce jest bez porównania (mam porównanie 5cali-7cali-9,6cali).

Marios widzę pełna pomocy odpowiedź :)

Shiver a jakąś 10" się bawiłeś dłużej ?

----------------------------------------------
A gdyby w grę wchodziła większa ilość gotówki ?

Ile trzeba wydać na sensowny tablet ?

Faktycznie nie ta półka cenowa. Teraz przeglądam i widzę że w sensownych pieniądzach można dostać ASUS Transformer Pad TF300T.
Ale jak nie patrzeć to już około 1200zł...

Czyli na razie mam opcję

Tablet Plug 10.1 - 2 rdzenie, dobre wykonanie, BT, dobra bateria(8000mAh), ips,
Tablet Kiano CORE 10.1 DUAL 3G - 3g, 2 rdzenie, BT, 10.1", dobra bateria(8000mAh), ips,
Tablet SHIRU Shogun 10 Power 3G - 3g, 4 rdzenie, BT, słabsza bateria(5400mAh), 10.1", ips
Asus Nexus 7

Ostatnia edycja:
Shiver a jakąś 10" się bawiłeś dłużej ?

To jest chyba goclever R104, czyli budżetówa. Ale poza kiepską rozdzielczością ekranu i słabym wifi nie mam mu nic do zarzucenia, pracuje się na nim przyjemnie, bateria nieźle trzyma.

Z tych co wymieniłeś Kiano wygląda najsensowniej. I nie bagatelizuj 3g, tablet bez internetu to liiipa ;)

FreeTab 9704 IPS2 X4

Procesor: 4 x Core 1.0 GHz, AllWinner A31 (ARM Cortex-A7)
Układ graficzny: PowerVR SGX 544 MP2 8 x Core
Pamięć RAM: 2 GB DDR3
Pamięć Flash: 16 GB MLC (dostępne 11,62 GB)
Karta microSD: do 32 GB
Ekran: 9,7” IPS2, proporcje 4:3, 10-punktowy dotyk
Rozdzielczość: 2048×1536 pikseli
Gęstość: 264 ppi
Kamera: 2x5 MP, tylna z autofokusem
Sensory: akcelerometr
Interfejsy: 1x USB OTG/host; WiFi (b/g/n); 1x mini HDMI 1.4; HDMI
Bateria: 7600 mAh
Wymiary: 242,6×187,5×9,8mm
Waga: 670 gramów

za 999 złocisza w tej cenie nie ma konkurencji

3G nie jest priorytetem, mam od tego internet w telefonie + wifi :)
Marios spoko, nic się nie stało :)
Natalleos !

Powrót