• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki telefon komórkowy tak do 800 zł

Reakcji
0
szukam telefonu tak do 800 zł z bardzo dobrym gps.To jest warunek konieczny, reszta ma znaczenie drugorzędne. możecie coś doradzić.

Ostatnia edycja:
Jeżeli na androidzie to szukaj z Glonasem :) Sam mam Xperie T i super działa :) ja osobiscie korzystam z nawi od googla

Ja polecam samsunga galaxy s3 mini.
Mialem S1, mam S3 żonie i tesciowej kupiłem S3 mini.
Fajny nieduży telefon z dobrym androidem i spoko procesorem i 8gb. pamięci.

Galaxy mini nie ma "dobrego" gps , pozatym Nokie zjadają ten telefon pod względem map

Nie na temat...
sylvek, skoro ktoś pisze , że reszta ma znaczenie drugorzędne to widocznie ma :)

nie potrzebuję miliarda kolorów wyświetlania czy miliarda giga ramu (np. apple'a) dlatego napisałem, że reszta ma znaczenie drugorzędne.
Tak po prawdzie nie znam się na smartfonach. Aktualnie używam jakieś prostej nokii chyba 2330, która kupiłem 4 lata temu gdyż do tej pory smartfon nie był mi do niczego potrzebny. Nie chcę tez kupowac w promocji za 1 zł:), bo nie mam ochoty być niewolnikiem sieci

Od miesiaca uzywam Nokii Lumia 520. Myslalem, ze bedzie gorsza, a tu takie zaskoczenie. Ladny wyswietlacz, bardzo szybko dziala, bardzo dobra nawigacja i sprawie dzialajacy GPS. Ogolnie chcialem telefon z Windowsem i jestem zadowolony. Przesiadlem sie z Androida, brakuje mi pare drobiazgow, ale mozna sie przyzwyczaic. Bateria trzyma dosc dlugo jak na smartfona.

Nokia n97 mini

Gps w działa po sieci
Za granica używam zewnętrznego gps, żeby nie płacić za roaming

http://allegro.pl/telefony-komorkowe-165?string=Nokia+mini&search_scope=category-4

Chyba nie ogarnales tego telefonu do konca gps nie tylko dziala po sieci ale i takze "offline" wystarczy wylaczyc wspomaganie gps i usunac punk dostepowy w ustawieniach wspomagania standardowo masz pewnie nokiowy, druga sprawa nawigacje "wbudowane" typu ovi czy google maps to szajs (miedzy innymi dlatego ze pobieraja mapy z neta), garmin,sygic,iGo czy mapamap zjadaja te navi na sniadanie a majac smartfona nie problem je zainstalowac,troszke jezdze po swiecie i moge polecic np zamiast urzadzenia do navi jakis tani tablet z gps i samemu wrzucic mapki i wtedy mamy kilka navi do testowania ,ja uzywam iGo na wschod ma bardzo dobre pokrycie, co do telefonu to patrz ktory ma najlepsze radio gps i lapie szybko fixa

C6 i n97 mini w sumie nie wiele różnią sie od siebie
C6 jest bardziej awaryjny
Psuja sie dotykowe wyświetlacze i mikrofony
Na korzyść n97 przemawia metalowa obudowa i ze jak sie rozłoży to przypomina laptopa i łatwiej cos posac
Info z autopsji bo ja miałem n97 a zona c6

Kolego rumunn95, przecwiczylen kilka najpopularniejszych nawigacji i ta sprostala moim wymaganiom
Miała nawet nazwy najmniejszych małych slepych uliczek w chorwacji
Odnajdowala szpitale i inne miejsca użyteczności publicznej bezbłędnie i bez najmniejszego problemu.
I to ty chyba nie ogarnales tej nawigacji bo wystarczy je zaaktualizowac/pobrać i mozna z nich korzystać offline bez dostępu do sieci
W bezpośrednim porównaniu nawet auto mapa na dedykowanym urzadzeniu odpadła i to z wielkim hukiem "gubiac" sie na autostradowych rozjazdach miedzy bratyslawa a wiedniem na 10min

Dla mnie to nawigacja nr1 spełniająca moje wszystkie oczekiwania mapowe (pokrycie) jak i w obsłudze

Ostatnia edycja:
lklukasz I to ty chyba nie ogarnales tej nawigacji bo wystarczy je zaaktualizowac/pobrać i mozna z nich korzystać offline bez dostępu do sieci
odnioslem sie do tego co napisales czyli
Za granica używam zewnętrznego gps, żeby nie płacić za roaming

lklukasz W bezpośrednim porównaniu nawet auto mapa na dedykowanym urzadzeniu odpadła i to z wielkim hukiem "gubiac" sie na autostradowych rozjazdach miedzy bratyslawa a wiedniem na 10min

widziales w moim poscie cos o automapie?,zreszta nie uzywam dedykowanych urzadzen ze wzgledu na ograniczenia i/lub ewentualne zabawy z odblokowaniem co w nie kazdym przypadku jest mozliwe. Ja uzywam navi na codzien w pracy (kierowca "TIR") a ovi i google maps nie sprostaly moim oczekiwaniom szczegolnie na wschodzie.
Pozdro

Ostatnia edycja:
Nie jeżdżę na wschód wiec sie nie wypowiem
Widocznie czego innego oczekujemy od navi
Peace ;)

spoko ;) kazdy ma swoje wymagania ;) niewiem jak w n97 ale bawilem sie troche c6 i kurcze ten dotyk jakby wogole go nie bylo w porownaniu z moja wiekowa motorola milestone,kiedys mialem n95-1 i uzywalem na niej garmina zlego slowa nie powiem solidny telefon.

No właśnie niby c6 i n97mini to bliźniaki lecz wyświetlacz 97 pracował duzo lepiej
Miałem oba jednocześnie

Ja nie miałem n97, za to miałem 5530 i C5-03 , na gps - a to jest tematem - nigdy nie narzekałem. A dodatkowo - na symbiana mamy Igo - świetne mapy.
Android ma jeden minus - bateria która krótko trzyma, i najczęściej GPS-a trzeba wspomagać.

Powrót