Witam,
Tak się składa, że ostatnio zmieniłem mój TV set na nowy. Aby nie przedłużać, bardzo mnie zainteresował Grundig Rome Flat. Powiedzmy, wszystkie standardy fonii i wizjii, Pip/Pat (2tunery) i oczywiście Kineskop najnowszej technologii tej firmy. Oczywiście 100[Hz] i "grzebień". Panorama, bo już innego nie ma sensu kupować. Przynajmniej ja przyjąłem, że kupuję display na około 10-15 lat w przód. Ostatnio go widziałem w MM w cenie około 2,9kpln. Jeszcze 2 miesiące temu było to 3,6. Mój poprzednik to Sony 25" z 1991 roku. Wiadomo, Trinitron to Klasa. Kineskop jest najważniejszy w TV set. Sony, każe sobie dość drogo płacić za swoją technologię. Mój staruszek działa jak nowy i podejrzewam będzie działał u nowego usera bez problemu następne 15 lat.
Ze względów czysto finansowych zakupiłem mimo wszystko Tv set z kineskopem Thompson`a. Też oczywiście firmowy, z fabryki w Wielkiej Brytanii. To nie Sony, ale też nie LG, Hyunday, czy Samsung etc. Dobre produkty mają jak najbardziej Panasonic, Philips i Thompson. Loewe i Sony są najlepsze lecz moim zdaniem mają gorszy stosunek jakości do ceny (zależy oczywiście jaka to cena), po prostu mają słabsze współczynniki użyteczności.
Udanych zakupów. Pozdrawiam, Piotr01