• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki wybrać budrżetowy wysokotonowiec?

do jakiej kolumny dokladnie to bedzie ? AK nie oplaca sie kupowac... ale PJ dla mnie tez nie.. poszukalbym jakiejs uzywki ktora zagra duzo lepiej jednak musialbys troche dolozyc..

wiesz... cała kolumna jest z niższej półki, więc nie wiem czy się opłaca dokładać. A te co podałem źle grają?, a jak w przyrównaniu do tonsil-ów w podobnej cenie?

Re: jaki wybrać budrżetowy wysokotonowiec?

rafal20 napisał:
Będzie on do kolumny podłogowej 150watowej
Z opisu można wywnioskować, że wsadź cokolwiek byle cykało. :mrgreen:

AK jest lepszy ale PJ tez nie jest zly. w porownaniu do tonsili to STXy sa duzo bardziej szczegolowe. ale tez maja swoje wady ktore potrafia draznic.
PJ to najtanszy glosnik ktory stosuje - pozniej sa juz tylko glosniki za 100zl :P

to wezmę tego tańszego- mała różnica w jakości to nie będę przepłacał :-)
dzięki

dolphin123 napisał:
poszukalbym jakiejs uzywki ktora zagra duzo lepiej jednak musialbys troche dolozyc..
teraz raczej ciężko coś na allegro znaleźć...
PJ ma tylko jedną wadę - (nie licząc walorów brzmieniowych, ale za ok 30zł to nie można zbyt wiele oczekiwać) - beznadziejny front który lubi się zakurzyć , a ciężko go wyczyścić.

już zdążyłeś nimi rzucać ? ;]

co jak co , ale ten lakier z fakturą to powinni zmienić ...

takero, to może trzeba się wziąc za adaptację frontu w obudowę, tak aby została widoczna tylko kopułka? ;) Szpachlu szpachlu, fornirem przykryć, ładnie wyszlifować i mamy głośniki rodem z marketu :P

takero napisał:
już zdążyłeś nimi rzucać ? ;]
2 sie polamaly :roll:
pierwszy spadl z kolumny od drgan (wlaczylem glosno i poszedlem obiad robic)
a drugi zrzucila mi mamuska :P

no ale na zapas zamowielem 2szt samych frontow ;)
Camel-, awykonalne w przypadku tego STXa - rozkrec a sie dowiesz

Powrót