• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz do auta dla suba 2x STX GDN 32-150-4 SS

monacor za 208zl jest bodajze i masz 225w w rms a jeszcze lepiej jak dolozysz i kupisz mocniejszy model za nie cale 400zl i masz 500rms

przeznacze na ten cel nawet 300zł ;) ale zeby mi pociągło w pełni te stx-y czy macie coś lepszego na oku tak do 300zeta

zdecydowanie nie ...
tu masz nówki z gwarancją itp,
a za tą cene to masz co najwyżej jakieś używane ,mocno
zniszczone sprzęty jedynie lub sprzęt pokroju alpierda...

i tu masz problem bo mają po 4R ...
najlepiej je sprzedaj i weź AP :D
bo albo tracisz moc dając 8R ,albo tracisz wzmaka dając 2R :)
choć ma pewnie zabezpieczenia ...
więc najlepiej zostaw 1 głośnik...
tylko szkoda że nie masz wersji 300...

to podaj jakiegoś linka ;)

[ Dodano: 2005-12-23, 00:07 ]
to co kupić jednego głośnika a obudowe jaką bo głośnik zamówiłem ale moge zmienić zamówqienie w ciagu 7 dni

weź AP
bo albo tracisz moc dając 8R ,albo tracisz wzmaka dając 2R
choć ma pewnie zabezpieczenia ...
więc najlepiej zostaw 1 głośnik...
tylko szkoda że nie masz wersji 300... pzretłumaczy mi ktoś to na prosty jezyk ;)

2 głośniki 4R możesz połączyć na 2 sposoby :
-równolegle - dostajesz 2R
-szeregowo - dostejesz 8R
przy 8R wzmacniacz oddaje mniej mocy niż przy 4R,
natomiast nie jest przystosowany do pracy w mostku przy 2R...
chodziło mi o wersję 300 u stxa ,
np dałem Ci linka do stxa 27 300 4 ss ...
pozatym 1 głośnik potrzebuje mniejszej budy...

chce zrobić suba takiego i nie wiem czy takie głosniki czy coś innego i obudowe BR czy zamkniieta głośniki pewnie bede łączył równolegle ale ten wzmak da rade jak połącz ete 2 równolegle ?
hpim1280_152.jpg

pomóżcie mi czy wzmaka takiego wziać ? http://www.gmm.com.pl/produkty/Carpower_hpb-602

[ Dodano: 2005-12-23, 00:24 ]
a czy ten wzmak da sie zmostkować nic sie nie stanie z nim ?:O

da się ...
omg ...
przecie to będzie siedzieć w bagażniku więc co to za różnica czy będzie 1 czy 2 głośniki ??
ten wzmak nie uciągnie 2R zapewne - będzą się zabezpieczenia włączać ...
pozatym SPL z tych 2 głośników i z jednego z 2 do których linki podałem będzie taki sam lub lepszy na korzyść tych z moich linków ...

chyba xmax...
nie martw się , xmax liczy się na bazie długości cewki i wysokości nabiegunnika,
nie oznacza to że głośnik nie wytrzyma większych wychyleń ...

jaki wóz chcesz nagłośnić ??

Powrót