• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki wzmacniacz do RE Audio SR-15D4

Reakcji
0
Witam! Chłopaki pomocy!:P Potrzebuje przyzwoitego wzmaka do w/w głośnika, oczywiście ma pracować w 2ohmach. Kwota jaka mogę wydać to ok 500zł, zapodajcie coś z allegro lub może coś ze strefy ca coś akurat kojarzycie.

hm F2-500 mysle ze jest wart tej ceny u mnie zasila RFR 2215 4" cewka 1kw i robi co z nim chce . sadze ze dla tego RE to sporo ale na przyszlosc bedzie ciekawa opcja bo apetyt rosnie z czasem :flapper:

Kenwood PS401M dobra opcja :thumbsup: od hehepack :p

solidne 500RMS powinna wystartczyc dla tego głosnika

Ostatnia edycja:
Te F2 500 ponoć bardzo zacne piecyki. Sam chciałem kupić, ale na ebayu bardzo się o to zawsze biją. Pamiętaj, że ten piecyk ma ponad pół metra długości! Wiesz jak to jest w audio. Jak sam nie spróbujesz i nie zainwestujesz to się nie przekonasz. Też myślałem o tym ESXie i o keniu również :P Tok myślenia masz dobry moim zdaniem, Ja na twoim miejscu bym poszedł w F2 500 właśnie

Ja pędzę SR 12 w dwa ohmy spięte pod signatem RAM 3 MK II i jest akurat. Pod piętnastkę na pewno trzeba będzie więcej mocy. Ten F2-130 z całą pewnością będzie za słaby

Wielkość mi nie przeszkadza a nawet się podoba;) Co do tego stega to był bym w stanie go kupić ale jakoś nie chce mi się wierzyć że taka pchła ma ponad 700w;)

Wielkość mi nie przeszkadza a nawet się podoba;) Co do tego stega to był bym w stanie go kupić ale jakoś nie chce mi się wierzyć że taka pchła ma ponad 700w;)
2.01 nie słuchałem ale raczej steg nie zaniza mocy swojch piecyków wrecz odwrotnie , gdzies słyszałem ze mosconi czyli nowy AS robi piece na bazie stega , o moc i dynamike bym sie nie martwił

Steg ma ciekawie rozwiązane zasilanie
Cały czas utrzymuje zasilanie 14,4v w zasilacz
Czy uruchomiony jest samochód 14,4v czy wyłączony 12,8v
Czyli cały czas dysponuje maksymalna mocą

Przynajmniej w starych modelach rak było

Jak narazie to najlepsza propozycja

Ja np skłaniał bym się ku temu kenwoodowi bo za 450zł mam 600w plus pare bajerów ma ten wzmak

Jak byś mi odpowiedział na pytanie to mógłbym ci pomoc a tak musisz poczekać jak wrócę do domu i zobaczę manual.

Kolego csbiczek , zadaj sobie minimalny trud i poszukaj informacji na temat tych piecy , choćby na wspomnianej przez Ciebie strefie ! Steg K2.01 bije wszystkie wspomniane w tym temacie piece o klasę ( ps400/401m ) lub o dwie ( cała reszta ) . Jeśli oceniasz wzmacniacze po wielkości to ja nie wiem co powiedzieć , żal.pl .

ps. WIdzę że trzeba w tym dziale porządek zrobić :P

ps2. Łukasz nie trzeba mi było mówić że macie tu dział CA :thumbup:

ps3. Zmień podpis !

Nie na temat...
jak by to powiedział pewien klasyk firmowy " grozisz mi ?" . Jak się robi taki fajny wpis z kawką ??

Żeby nie było OT. PS400m nadaje się idealnie na suba , ale 10" max 12" i to skutecznego i nie wymagającego . Steg to taki wariat na basie , mocno kopie , bardzo dobrze kontroluje i ma bardzo dobry stosunek mocy do masy . Na twoim miejscu kupił bym stega ( najlepiej k2.02 , ale 2.01 też da radę ) lub np kolega Truck (strefa) ma Etona pa5002 który by się idalnie sprawdził zasilają każdą cewkę z osobnego kanału :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ok to posłucham bardziej obeznanych;) Chyba że jeszcze jakaś fajna propozycja padnie w tym czasie;)

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:02 ----------

A pozwole sobie zrobić offtop i tak to mój temat:P Możecie mi polecić jakiś zestaw na przód(głośniki), czy jest coś poza amą i missionem w tej cenie godnego uwagi(ok 300zł na przetworniki), wygłuszenie i wzmak to oddzielny temat.

Tani helix
Morel tempo po lekkim tuningu - można kupić w podobnej cenie
Proa simplex
To tak na szybko

Powrót