• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JAKI WZMACNIACZ DO SKRZYNI JBL GTO 1202D??

no oki czyli ze na tym allegro oni podaja mniejwiecej to samo co ty mi wyslales linki ale to nieprawda co oni podaja ? a i jak glosnik ma 300 wat w rmsie to musze sukac wzmaka co ma wiecej w rmsie czy mniej?

Trzeba wybrać taki, który ma rzeczywistą moc w RMS, a to podają tylko niektóre firmy, niektóre z tych co podałem w linkach.

aha to tego ci powiem ze niewiedzialem ze oni tak sciemniaja :D

[ Dodano: 2009-09-29, 00:41 ]
dobra to tak jak bys mial ten sub gto 1202D to jaki bys wybral wzmacniacz? podaj link i konczymy :)

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=751980876 Taki, bo właśnie taki mam pod subem i ręczę, że ma moc taką jaką podaje producent. Jest to stara, dobra alpinka z najwyższej wtedy serii. Podłącz ją albo 2 x 2 Ohm w gniazda stereo albo szeregowo 1 x 4 ohm w bridged. Jeżeli ją kupisz to napewno nie nie pożałujesz. Co do reszty ustawień we wzmaku, to napisz na PW, to Ci wszystko wytłumaczę.

dobra dzieki :D ZAMYKAMY TEMAT :) JAK TYLKO KUPIE TO SIE ODEZWE

[ Dodano: 2009-09-29, 09:28 ]
Aha KAPRINT a ile wogole locznie ma ten alpine wzmacnuiacz wat?

KAPRINT napisał:
Trzeba wybrać taki, który ma rzeczywistą moc w RMS, a to podają tylko niektóre firmy, niektóre z tych co podałem w linkach.

I tego się trzymaj (RMS, ciągła, rzeczywista) adiirl , olej moc maksymalną.
Na aukcjach chwalą zawsze największą "cyferkę".
Zwracaj uwagę na bezpiecznik 20A=200W (RMS)
Parametry sprawdzaj na stronie producenta.
Ja ci proponuję Carpower HPB-602 (225W RMS) allegro (numer 755441666) za 240zł lub nówka za 310zł. Trochę za mało mocy ale taki wzmacniacz najczęściej dedykują do tego głośnika.
Ale najpierw podłącz ("podlanczylem" :)) ten twój wzmacniacz w mostku (bridge) do głośnika.

PS: Polski język nie jest twoją mocną stroną, nawet nie wiesz kiedy używać dużych liter, że nie wspomnę o interpunkcji :)

Powrót