• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz do subwoofera

Reakcji
0
Jak w temacie. Sub na głośniku STX 22/140 Mam stare polskie trafo TS-300 +-36V po wyprostowaniu. Co z tego zrobić?

No to śmiało możesz któryś z nich zastosować. Możesz też sprawdzić czy napięcie podejdzie Ci do mostka na TDA Irka. W tym ostatnim będziesz miał wszystko co do suba potrzeba.

Wersja 2xTDA7294: 200W 2x24V dla 8ohm To po wyprostowaniu koło 33 chyba by było. 3V to duża różnica?

Zamiast odwijać trafo, spróbowałbym zrobić jakąś końcówkę na elementach dyskretnych (Hexfet Zbiga chyba najlepiej do suba), a nie bawić się w scalone układy.

Trafa i tak nie odwinę bo rdzen jest czymś zalany. A tak w ogóle to będzie mój pierwszy wzmacniacz tranzystorowy. Jak narazie uruchomiłem GC na LM4780. Nie wiem jużco wybrać:P Ma byćtani

odpusć sobie te GC i tak jak koledzy radzą koncówka Zbig'a v2 lub v3.Bezproblemowo sie uruchamia i ma niezłe depniecie.Jest na mosfet więc bez problemu napędzi 4 i 8 ohm głosnik.Moim zdaniem swietna koncówka ( do słuchania a do suba tym bardziej).A ,i to napiecie trafa- na pewno nie będzie problemów

Ostatnia edycja:
Powrót