• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz pomocy

Reakcji
0
co do suba to nie mam pojecia nie słyszalem tego kanciaka;d a co do hertz-y to zaraz bedą opinne ze drogo itd. ale grają naprawde bardzo ładnie radzą. ogulnie polecam moze troche kasy ale jakość jest niezla.

aryan, lol ?
150w dla 15calowca ?

Dla suba dałbym cp 1502, a na fronty cp 602, lub właśnie blau tego.
Bo w sumia ta półka cenowa gra podobnie.
O 4 kanałowcu zapomnij.

No tak ale ten głośnik co ja chce to ma 450 RMS-ie a hertaze po 100 każdy i to ma być podłaczone do jednego wzmacniacza :cry:

w sumie mam podobny problem, nap przodzie ok 150W i tyl 250W, ale zdecydoiwalem sie narazie na jedna 4-kanalowke, na przod bede mial po ok 60-70W na tyl 200W, jakby mi bylo za cicho to za jakis czas dokupie jeszcze jeden wzmacniacz i bede mial 200W na przod i ten co dokupie na tyl wrzuce :), ale mysle ze wystarczy mi tyle na poczatek...., lepiej w jakosc inwestowac niz w ilosc i glosnosc chyba :)

aryan napisał:
LOL

a jak do 15cali /450w podlaczysz 150w wzmacniacz to sub nie bedzie grał?? to jest LOL
pod radiem też będzie grał...
I tu nie chodzi o głośność tylko o kontrole.
Wogóle myślę że sprawa dośc bezdyskusyjna jest - nie ma co gadać na ten temat...
BTW - tak słyszałem i chyba każdy kto suba kiedykolwiek robił/mial też też Ci to samo powie, więc nie wiem po co ta rozmowa ?
Temat dośc mocno poruszany był ze 2 lata temu - użyj wyszukiwarki.

radio 20rms a wzmak to sa 2 rozne rzeczy.
watpie czy wiekszosc uzytkownikow tego forum odrózni kontrole jaka daje wzmak 300w a 150w przy jednakowym poziomie glosnosci...

różnica jest znacząca i naprawde łatwo odróżnić ;]
pozatym jeśli napędzać suba 150w to po co 15 cali ?
W takim razie dać 10' i tyle.

Powrót