• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmacniacz za 3 stówki ?

Reakcji
0
Witam wszystkich. ;)
Szukam dość taniego wzmacniacza, który zastąpi Onkyo 8830 i zagra w miarę neutralnie lub nieco uciszy górę i wyeksponuje średnicę. Najlepiej by było, gdyby miał możliwość kontroli pilotem. Wizualnie strasznie spodobała mi się Yamaha AX-396, ale jak wyczytałem brzmieniowo jest to całkowite przeciwieństwo tego, co poszukuję.
Zastanawiałem się nad Marantzem PM-35, Denonem PMA-350se, PMA-520.
Prosiłbym o podesłanie modeli, którymi mógłbym się zainteresować. Z góry dzięki.

350SE miałem, fajny klocek, ale ciężko dostępny.
zobacz jeszcze PM-50 , PM-55 dość sucho gra, ale nie wiem jakie masz głośniki.

Ostatnia edycja:
Ten Pm-50 mnie zainteresował chociaż przeglądając archiwum zauważyłem, że średnia cena to powyżej 300zł, poniżej natomiast jest PM-40. Jest ogromna różnica w brzmieniu między tymi wzmacniaczami ?
Wyczytałem jeszcze, że bardzo dobre w tym budżecie są tanie Harmany. Znalazłem HK620 oraz polecanego HK645, którego nie ma na ogłoszeniach.
Z zakupem mi się nie śpieszy, więc mogę poczekać na tego Denona, jeśli to dobre rozwiązanie.

Jakie masz kolumny?

ogolnie dosc naturalmny i calkiem niezly w tych pieniadzach jest sony ta f 470 i ta f 490, ale bez pilota

Hej.
Nie chce tworzyć nowego tematu więc podepnę się tutaj:) Również poszukuje wzmaka może być troszkę wyższy budżet. Pod wzmaka chcę podłączyć 2 monitorki (może przerobie je na kolumny) i subwoofer. Cały zestaw chciałem połączyć pod tv i konsole do gier. Jakieś propozycje czy denon PMA350S może się nadać?

Ostatnia edycja:
Jaki subwoofer ? PMA350 raczej nie ma możliwości podpięcia suba (chyba że pasywny i jako głośnik, ale to nie ma sensu)

Jaki subwoofer ? PMA350 raczej nie ma możliwości podpięcia suba (chyba że pasywny i jako głośnik, ale to nie ma sensu)

Suba jeszcze nie mam chce go zbudować, także będzie pole manewru. Chciałbym coś z basreflexem pod muzyke i kino/gry. Co mógłbyś polecić z piecy?

Ja mam grundiga V3. Moge polecić.
Ostatnio były jakieś na alledrogo w okolicach 200-250zł. Teraz tylko jakiś uszkodzony jest dostępny . Mam porównanie do Uniego, grundig ma troszkę delikatniejsze brzmienie, lepsze wysokie, za to nieco gorszą kontrolę basu. Stereofonia na bardzo dobrym poziomie. A do suba to potrzebny filtr i podłączysz pod każdy wzmacniacz.

Ostatnia edycja:
Myślałem raczej nad subem aktywnym z własnym wzmakiem (panel wzmacniający typu od irka :)) a osobno wzmacniacz (amplituner) na monitorki lub kolumny. Do tego właśnie szukam odpowiedniego wzmaka. Co powiecie na wzmaki yamaha serii DSP? Mają wyjścia na suba aktywnego.

Jedno i to samo ale ma dodatkowe wejscie, tzn nisko poziomowe = kabel jack lub rca, sub tylko wzmacnia podany sygnal. wysoko poziomowe = ten kabel który idzie do kolumn z wzmacniacza, w takiej opcji sub "pobiera sobie sygnał z kolumn i jest dopasowany głośnością. A ten panel masz już czy kupujesz ?

Ostatnia edycja:
Jedno i to samo ale ma dodatkowe wejscie, tzn nisko poziomowe = kabel jack lub rca, sub tylko wzmacnia podany sygnal. wysoko poziomowe = ten kabel który idzie do kolumn z wzmacniacza, w takiej opcji sub "pobiera sobie sygnał z kolumn i jest dopasowany głośnością. A ten panel masz już czy kupujesz ?

Mam na oku wzmacniacz yamaha dsp 595 i chyba taki zakupie. Jezeli chodzi o panel to na chwile obecna go nie mam;, musze kupić.

Powrót