• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki wzmacniacz...

Reakcji
0
prosze o opinie o do kupna wzmacniacza....

posiadam kolumny:
8 ohm; 100/180w [nom/real]

obecnie pracuje na wzmaku unitra stereo tosca 303 (moc 2x15 lub 2x20 - rozne zrodla roznie podaja)

najlepiej do 400 zl (oczywiscie jest mozliwosc nagiecia tej granicy :D)

za ta kase zrob albo zlec komus zrobienia czegosc na tranch. jeszcze ci zostanie troche;)

Zibi mial mi kiedys dac znac czy mi sprzeda swoj wzmak na tranzystorach.... stara historia
mozecie cos polecic z allegro ? - zastanawialem sie nad pioneerem, H/K, onkyo lub yamaha

onkyo wyglada super i podobno jest bardzo dobry - marantz wiem ze jest jeszcze lepszy (porownywalny nawet z CA), ale wydaje mis ie ze ma dosc mala moc, tylko 50w - choc moge sie mylic.... (jakies 80w to moja psychiczna granica :)

pionki slyszalem ze sa dobrym kompromisem miedzy agresywna yamaha a niezco rozlalym onkyo....

nieeststy nie znam hierarchii modeli pioneera :/ dlatego moze ktos doradzi

[ Dodano: 2006-03-09, 04:27 ]

licytuje marantza....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=90958026

mam nadzieje ze do 400 sie uda - prosze o opinie (dlaczego nagle wszyscy ucichli? - jakas konspiracja?)

Powrót