• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki wzmak do kolumn DIORA Polaris 120

• Autor wątku Autor wątku klev
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam

Mam kolumny Diora Polaris 120 (moc muzyczna 80, 8om) miałem do niego podłączony wzmak Diory serii 4.... ale sie rozpadł ze starości.

Jaki wzmak byście mi polecali ? Osobiście podoba mi sie bardzo diora WS 704 :) z kolei kolega poleca mi Pioneera (koło 300 zł na allegro)....

Co waszym zdaniem by pasowało ? Dodam ze słucham muzyki wszelkiego rodzaju i bardziej zależy mi na jakości dzwięku niż na głośności..... Kolumny mają piękny mieciutki bassik :).

Pozdro i dzieki za pomoc

No i dobrze kolega radzi,biez jakis nowszy a nie stara diore,teraz to mozesz dostac juz dobrego sonego za te 300zl albo i cos lepszego. Byle bys znalazl taki z przelacznikiem impedancji bo to sie przydaje.

ta Diora 704 ładniej wygląda niż wikszość Pioneerów (które często są bez mozliwości pilota)
Taka diora to cena 300-400 zł ..... jest to ostatnie wydanie wzmacniacza Diory wiec jest najświerzsze z możliwych, ma 2x120W i ma pilota :) a i kolor bedzie pasował do telewizora LCD :)
Jeżeli macie jakieś inne propozycje wzmaka do 400 zł to podawajcie zdięcia albo linki.

Dzieki

Załączniki

• diora_914.jpg
    diora_914.jpg
    46.8 KB · Wyświetleń: 0
Diora WS704 ma 2x80W i jakoscia dzwieku nie grzeszy ...
Mialem taka i zmienilem na Yamahe AX-700 (500zl) , porownywac tych wzmakow nie ma co , niebo i ziemia ....

ok, wiec Diore wybiliście mi z głowy, w takim razie jaki zeby był dobry jakościowo, wyglądał ładnie (najlepiej srebrny) i koniecznie był na pilota ? Musze sie zmieścić w cenie 400 zł.

Dzieki za podpowiedzi

--DODANO--

A co powiecie na coś takiego ? Ładnie to bedzie grałoz moimi kolumnami ? Opłaca sie za tą cene ?
http://www.allegro.pl/item156858703_pioneer_a_503r_w_2x90w.html

[ Dodano: 2007-02-07, 09:48 ]
no i temat sie rozwiązał :)

Kupiłem Pioneera A-450R o mocy 2x80, 4-32 om. Wzmak jest na tranzystorach więc będzie miał ciepły dzwięk o jaki mi chodziło. Konstrukcja jest bardzo profesjonalna (chociażby miedziane śróbki) i wyglkąda nie najgorzej :) No i co najważniejsze ma pilota :)

Zapłaciłem za niego 350 zł z przesyłką

Tu link do aukcji która wygrałem (zapewne z czasem aukcja zniknie)
http://www.allegro.pl/item162412530_pioneer_a_450r_pilot_bcm_.html

Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

Powrót