• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki zestaw głośników 2.1 do komputera?

Reakcji
0
Żeby było taniej i lepiej dla każdego znajomego na 18stke składamy się na prezent z kilkoma znjomymi. Ostatnio koledze sypnęły się głośniki i jedzie na plastkikowych słuchawkach za 15zł. Zgodnie z tym co sugerował chcielibyśmy kupić mu zestaw głośników 2.1. Szczerze mówiac nie mam pojęcia co wybrac. W tym przedziale cenowym słuchałem jakiegoś zestawu creative z dwuroznymi satelitkami i nawet mi się podobało, ale nie wiem jak gra logiteh, poza tym są jeszcze inni producenci komputerowego sprzętu audio.
Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Gotówka - 150zł
Główne zastosowanie - muzyka
Preferencje kolegi - KORN, The Prodigy i te klimaty
Pomieszczenie - 6m^2
Chociaż mając tak mało kasy nie da się za bardzo przebierać w sprzęcie.
Co w takim razie polecacie?

Wojtus_K napisał:
KORN, The Prodigy i te klimaty
to zupelnie inna muzyka :razz:

ja sluchalem tylko creativy (i jeszcze inna tandeta no-name) i jak za 100-120zl to bym je nawet kupil. tylko zastanow sie czy nie lepiej dolozyc pare grosza i nie kupic 5,1 - przynajmniej bedzie dodatkowy bajer

Eee, ja słuchałem jakiś creative 2+1 i powiem szczerze że o niebo przyjemniejsze jest słuchanie zestawu unitra amator...a cena podobna. Wysokich brak sam jeden wielki piach, średnie totalnie cofnięte, coś jakby głośniki grały za ścianą, a bas...eee, puszczałem wiele utworów, od rocku po hip hop i za każdym razem to samo monotonne buuu buuu buuu...ogólnie nie polecam :|

Ja słucham i KoRna i Prodigy i nie widzę w tym nic dziwnego.

Z z głośników wybrał bym coś modercoma :)

Ja jestem praktycznie na bieżąco ze sprzętem komputerowym audio, no i jak do tej pory, najlepszą propozycją cena do jakości miał dla mnie zestaw Logitecha Z4 - kolorystyka w zależności - do wyboru do koloru. Wpisując w Google nazwe głośniczków powinieneś znaleźć moją recenzje w portalu na H... ;)\

Nie słuchałem co prawda Z3, ale z opini ludzi obie konstrukcje są do siebie zbliżone... także jak tam chcesz :)

Modecom co prawda ma dobre satelitki - płaske i bez wyrazu, ale przynajmniej bez dziur jak w tych małych brządach Creative/Logitech, to bass prosi o pomste do nieba - 13cm w bandpasie jest rozwiązaniem głośnym, ale jakościowo tragcznym :(

Ja się bardzo ciesze ze droższe głośniki ładnie grają ;) ale gotówka jest niestety ograniczona, przyjeło się ze składamy się po "tyle i tyle" więc nikt nie chce przepłacać. 150 - 160zł to jest górna granica.

Problem w tym, że byś nie przepłacił. A 150zł to będzie tylko podgrywać - jak to głośniki za 150zł. Poza tym tam stosują 13 w bas refleksie - strasznie tandetny efekt... no i ścianki z 10mm :neutral:

Imho Modecomy (jakiekolwiek retro-wyglądające) powinny zagrać najfajniej...

Powrót