• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakich firm gniazdka podtynkowe?

Reakcji
0
Potrzebuję gniazdka podtynkowe:
- gniazdo głośnikowe na goły przewód(podwójne, potrójne i pojedyncze)
- gniazdo RCA (lewy+prawy)
- HDMI
- Gniazdo 1 x RJ 45 kat.6 UTP
- cyfrowe optyczne (TOSLINK)
- gniazdo antenowe
Kupowaliście coś z powyższych i możecie polecić? zależy na jakości wykonania i normalnej cenie. Na rynku są albo chińczyki nienadające się do niczego albo drogie audiofilskie.
Najlepiej podajcie linka albo producenta + model.

Ostatnia edycja:
Ja u siebie dawałem gniazda podtynkowe firmy bodajże Kontakt (obecnie Simone: simone.pl), były to prądowe, łączniki, roletowe, antenowe- jaki obecnie mają asortyment dowiesz się ze strony. w tamtym czasie były bezkonkurencyjne jakość/cena.
Więcej bajek nie opowiadam, bo wszystko znajdziesz na stronie, którą podałem jeżeli będziesz zainteresowany.

Ja u siebie dawałem gniazda podtynkowe firmy bodajże Kontakt (obecnie Simone: simone.pl), były to prądowe, łączniki, roletowe, antenowe- jaki obecnie mają asortyment dowiesz się ze strony. w tamtym czasie były bezkonkurencyjne jakość/cena.

Popieram kolegę.
Ja u siebie montowałem serię Simon 15 i na prawdę super jakościowo. Przereklamowany i drogi Legrand mógłby brać z nich przykład.

Powrót