• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie bardzo ciepło brzmiące głośniki średniotonowe lub pełnopasmowe ?

Reakcji
0
Witam wszystkich.
Chce zbudować małe kolumny podstawkowe przeznaczone do słuchania "gadanych" audycji radiowych. Polećcie mi jakieś głośniki o bardzo ciepłym brzmieniu najlepiej nadające sie do obudowy zamkniętej dla łatwości konstrukcji.
Amplituner NAD 720. Pomieszczenie 12m jeśli to ma znaczenie. Budżet kilkaset zł. Nie najtańsze i nie hi-end.

Bez urządzeń pomiarowych nic nie zrobisz , to jak trafić na loterii. Znasz firmę STX ? Ja kupiłem W.15.140.8.MCX i powiem ci że nie gra plastikiem, a tego się obawiałem za takie pieniądze. Na mój słuch jest fajny, tylko ja jestem trochę głuchy :D . Projekt znajdziesz tu https://diyaudio.pl/showthread.php/...X)-T-10-200-8-PC-(lub-PCX)-projekt-by-Pawel-S
A czy ma ciepłe brzmienie ? ręką nie dotykałem.

Powrót