• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki do audisona??

Reakcji
0
Witam
Dostałem w prezencie wzmaka audisona srx2. Czy któryś z szanownych kolegów miał z nim kontakt? Jakie głośniki byłyby do niego najlepszym wyborem? Polecane mi są hertze z serii esk, ale może coś innego?
Acha i raczej 13 niż 16.

Polecaja hertze bo to w zasadzie ta sama firma :mrgreen: srx gra calkiem spokojnie, powinien ladnie plumkac z helixami blue, tylko ta nowa seria ma mylarowa kopulke...
ale widzialem na alledrogo poprzednia serie z niebieskimi wooferami za 180zl chyba (5").

Jak masz miejsce dawaj 16cm, Hertze osobiście odradzam, woofery jeszcze ok ale kopółki Hertza są tragiczne strasznie ostre, ile masz kasy na te głośniki?

a moze skladaki?? teraz mamy stale zrodlo glosnikow z audiocomponents wiec moze Vifa A16WG (lub mniejsza) i D26NC lub neodymowego XT25 - za te pieniadze niekupisz nic lepszego w sklepie

Co do kasy to nie myślałem. te hertze kosztują na alle kolo 300-400 wiec tyle planowałem. ale polecone przez Pawła mivoce też mi sie spodobały a szczegolnie ich cena :).
A ile by mnie wyniosły te składaki?

A co do 16 to musiałbym mieć najpierw dokładne wymiary głośnka (Nubira I)

Dobra, kobieta wytłumaczyła mi właśnie, że nie mam 400PLN na głośniki więc na razie popróbuję te przetworniki mivoc-a.
Dzięki wielkie za pomoc.

dedek77 napisał:
kobieta wytłumaczyła mi właśnie, że nie mam 400PLN na głośniki
:lol: trzeba bylo sie nie chwalic :P
jakby moja sie dowiedziala ile wydaje na hobby a ile na nia to by sie wkurzyla :twisted:

Za cały komplet? tzn 2xwoofer 16cm 2x zwrotka plus 2x tweeter? ja tez chce za tyle

Coś w tym jest, bo różnicę usłyszy na pewno :)
zastanawiałem się nad zwaleniem winy za zmianę brzmienia na wilgotność powietrza ale to by chyba nie przeszło.

Co do focali to słuchałem i bardzo łądnie grają ale mają 1 podstawową wadę.
Nie kosztują 300PLN :)

Co ty dużo mówić, mam troszkę powalonego znajomego. O ile dobrze pamiętam to była utopia 6 calowa, na przodzie. Z tyłu, nie wiedzieć czemu zamontował jakieś Morele.

[ Dodano: 2008-02-25, 22:06 ]
Super jest się napalać. za te 300PLN mam morele ale tempo 6 :))
I neistety tylko jeden komplet w tej cenie.

Powrót