• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki do budowy kolumn detalicznych z bdb sceną

W takim razie musisz zacząć od podstaw - prawo Ohma na początek. ;P Inaczej się nie da.
Większa impedancja, to mniejszy prąd, więc wzmacniacz pracuje z mniejszym obciążeniem, a z reguły im mniejsza impedancja podłączona do wzmacniacza, tym większe generuje on zniekształcenia.

Ten wykres pokazuje coś innego Click image for larger version  Name:	Zrzut ekranu 2024-11-11 115846.png Views:	0 Size:	91 Bajtów ID:	661809

Ten wykres, potwierdza, to co napisałem wcześniej. Dla szeregowego filtra impedancja jest większa, zniekształcenia są mniejsze.

Ten wykres, potwierdza, to co napisałem wcześniej. Dla szeregowego filtra impedancja jest większa, zniekształcenia są mniejsze.

Jeezu... racja.
Kompletnie pochrzaniło mi się to co napisałeś, ale to co było napisane wcześniej...

Używa się filtrów pasywnych do celowego obciążenia wzmacniacza impedancją dla określonej częstotliwości

wciąż brzmi dla mnie dziwnie.

Powrót