• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie głosniki do radia

Reakcji
0
mam radio Pioneer deh 2300Rb jaki najlepiej głosniki pod niego podpiąc mam podpiete styłu JBL GT 150V i sprzodu Pioneery 80V przud gra strasdznie pomurzcie

[ Dodano: 2005-11-05, 18:11 ]
odpowiedzi caekam tez na gg1984866

[ Dodano: 2005-11-05, 18:21 ]
te do przodu musza byc 100mm

[ Dodano: 2005-11-05, 18:21 ]
i moze jakies nie zbyt drogie
podajcie modele iparametry głosników które beda najlepiej grały przy tym radiu

jakie masz kable?

nie ten dział!

[ Dodano: 2005-11-05, 18:27 ]
i moze wolniej pisz..
bo nirle ożnag ozunieć.. :)

Po pierwsze to pisze sie "przód" a nie "przud". Pozatym podaj kwote jaka jestes w stanie dac za glosniczki i jakiego dzwieku sie po nich spodziewasz.

No dobrze, ale orientacyjne ceny moglybs podac, w przeciwnym wypadku watpie zebys uzsykal konretna odpowiedz, bo jeden poda ci jakies boschmanny a drugi morele.

PS. Moglbys uzyc czasem slownika - pisze sie "półka" a nie "pułka", sorry ze sie czepiam, ale sa bledy, ktore rzucaja sie w oczy.

czyli masz 450 zł..
dodajesz 35zł i kupujesz rainbow deluxe zestaw odseparowany 167mm + tweeter w słupek i przestajesz myśleć o jakichkolwiek innych głośnikach..
chyba że wolisz mieć w każdym rogu auta kawałek chińskiego shitu..
pozdrawiam.

Jesli chodzi o 100mm to moim zdaniem w gre wchodza 2 opcje:
- Hertz DCX 100
- Tonsil SC 2101
Osobiscie sklanialbym sie ku Tonsilowi, chociazby ze wzgledu na to, iz podaja pasmo przenoszenia od 50Hz (?! chyba to jest -10dB), pozatym podoba mi sie dzwiek tonsilowskich membran z wlokna szklanego :P.

Jeli chodzi o tyly to moze Hertz DCX 165, albo DSK 165. Nie pchalbym sie w JBLe, chociaz niektorym podoba sie ich dzwiek. Ewentualnie moze dobierzesz sobie cos z oferty Tonsila.

a jakie to auto że potrzebujesz głośniki i z tyłu i z przodu?
bus, van, transporter na 10 osób?

ti jest vw polo ale lepij jest kiedy głosniki sa z przodu i z tyłu

[ Dodano: 2005-11-05, 20:15 ]
ach jeszcze tyle ze z tyłu sa dziury po JBL owalne

[ Dodano: 2005-11-05, 20:17 ]
a jesli maił bym kwote 450żł ale na głosniki przednie i tylne to co proponujecie

ale lepij jest kiedy głosniki sa z przodu i z tyłu
nie lepij.

niestety nie masz racji. system audio w takim samochodzie będzie optymalny jeśli zastosujesz zestaw gośnikowy odseparowany dwudrożny na zwrotnicach.

świata nie naprawie :(

a jesli maił bym kwote 450żł ale na głosniki przednie i tylne to co proponujecie
szkoda doradzac bo kasa w błoto

i tlumaczyc takim ;] po co pytasz wogole o opinie jezeli twardo stawiasz na swoim ze chcesz przód+tyl.. jezeli uzytkownicy z duzym doswiadczeniem radza ci zebys zrobil 2d, za cene tego przod+tył made by japan albo inna korea, a dzwiek bedziesz mial 3x lepszy... ;/ chyba ze chodzi ci o dB ale to i tak taki zestaw tweeter+midwoofer+zwrotka rainbow deluxe je rozwali ;/

mam lekarstwo :
B O S H M A N
glosno tanio i efektownie ...kumple beda sie cieszyc :p

a tak naprawde rainbow i w przyszlosci sub na 10" do bagaznika

TatoTurbo, ekhm.. jakie 10" ? a czym on to napedzi, przeciez nawet nie wiemy co to za samochod, bo przeciez do wkladanie 10" do cieniasa mineloby sie z celem ;], ja z góry stawiam na jakies 8" ... do tego zestawu pewnie ladnie by sie spisal Hertz ES200 :]

a sejas z 1200GTI?
:p

napedzi to carpower'em

jakie to ma znaczenie jakie auto ?
sorry
recepta zawsze jest taka sama

Powrót