• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głosniki do zwrotnicy Janbo J-3P/2

kurdzio napisał:
co masz na góre do tych SCX'ów i ile by do tego zwrotka tak orientacyjnie kosztowała :?:
jakiś stx, napewno będzie pod AJ i może tego nowego stxa wysokotonowego :)
Koszt zwroty - zobaczymy :)

tak. ale sugerowalem sie stopniem skomplikowania zwroticy pod MDSy i jakoscia odpowiednia do glosnikow. moze uda sie taniej zrobic

przymierzam sie do budowy wzmaka który miał by napędzać moje przyszłe kolumny i mam takie pytania:
1, czym rożni sie Lm3886 i Lm3886T i Lm3886TF bo do każdego znalazłem ta sama notek katalogowa :?:
2, czy do mostka napięcie 2*24 przy 8R nie będzie za duże :?:

na allegro znalazłem TF'a on jest w izolowanej obudowie będzie sie grzał dużo więcej niż zwykły, czy to ze jest w izolowanej obudowie bardzo utrudni wymianę ciepła z radiatorem :?:

Jesli pisze ze oddaje taka sama moc jak wersja bez-TF to nie martw sie o wymiane ciepla. Po prostu pasta termoprzewodzaca + duze radiatory i luz.

kurdzio napisał:
czy to ze jest w izolowanej obudowie bardzo utrudni wymianę ciepła z radiatorem
nie - tylko ulatwi elektryczna izolacje scalaka od radiatora. tutaj wystarczy chyba tylko sama pasta

Powrót