• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki i wzmacniacz?

Reakcji
0
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Chciałbym zrobić sobie w samochodzie 2 porządne skrzynie basowe tak aby było bardzo dużo basu najlepiej tak, że aż dach by się odginał. Samochód to opel omega kombi. No i oczywiście jaki wzmacniacz czterokanałowy byście polecili?
Na wzmacniacz mam przeznaczone 1000zł
Na głośniki 800zł
Czekam na wasze propozycje.

czyli nie szukasz muzyki tylko łomotu żeby cię laski 3 ulice dalej słyszały...
2x alphard yakuza + 2x 1052. Jeszcze zbiegnie ci na jakieś tanie kondensatory

no dobra - sub jest - sonic 12 lub 15 + wzmacniacz
a co z przodem?? czyzby fabryczne?? ;>

przód jest już w miarę zrobiony tylko wymieniam stare skrzynie basowe na coś lepszego:P
ale jak się zorientowałem w cenach przetworników które podaliście to aż mi ciśnienie podskoczyło:P aż taką gotówką nie dysponuje:( fakt głośniki bardzo fajne ale za drogie jak dla mnie
byłbym wdzięczny gdybyście mi doradzili jakiś zestaw 2 przetworników do 800zł oraz wzmacniacz który dałby radę to wszystko za sobą pociągnąć do 1000zł
wasze propozycje są oczywiście kuszące ale no cóż siła wyższa
Szef na pewno nie da mi podwyżki:P:(

Młody napisał:
byłbym wdzięczny gdybyście mi doradzili jakiś zestaw 2 przetworników do 800zł
czlowieku - przeciez jeden sonic deformuje samochod!!
na jednym sonicu 15 ludzie wygrywaja zawody dbDrag. czyli taka 12 bedzie w sam raz "na codzien" :P

a wzmacniacz ma byc w koncu 4 kanalowy czy na suba + przod osobne??

Młody napisał:
czy uważasz że ten głośnik jest lepszy od tych dwóch głośników grających razem?
musisz tutaj rozroznic pojecie jakosci od ilosci czyli poprostu cisnienia.
sonic jest glosnikiem konstrukcyjnie przygotowanym do wytwarzania wysokiego cisnienia w samochodzie. a te infinity to poprosyu tanie subwoofey do grania ;)

ok
Dzięki wielkie za pomoc
Daliście mi dużo do myślenia i raczej zdecyduję się na tego sonica:)

człowieku masz tu aukcje http://www.allegro.pl/item315552462_carpower_sonic_15_nowy_nie_uzywany_gwarancja.html
http://www.allegro.pl/item315551953_nowy_boschmann_psx_d2_gwarancja_darmowa_wysylka.html
myślę że spokojnie zmieścisz sie w 1800 zł basu ci na pewno nie zabraknie a po co pakować jakieś dwie 12'' jak można kupić taniej sonica i wzmak który napewno da sobie z nim rade

[ Dodano: 2008-02-19, 09:50 ]
widzę że ktoś już polecił ci ten sprzęt jeśli to kupisz to będzie bardzo dobry wybór

Powrót