• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki Tesla, Alphard, czy moze jeszcze inne

Reakcji
0
Jakie głośniki Tesla, Alphard, czy moze jeszcze inne. Mam wzmacniacz WS 504 Diory nic specjalnego ale jest. Zamierzam do niego wykonać subwoofer na 2 głośnikach ok 25-30 cm membranka , zamierzałem to zrobic na LW 1200 8ohm, ale po przeglądnieciu tej stronki już nie jestem taki pewn, dodatkow jakiś przypadkowo poznany koleś w sklepie wyrażał się wyjątkowo pochlebnie o Tesli. Jeśli możecie coś poradzić co wybrać było by milo.
Pozdro

PS: Glosniki chciałbym zakupic do 200 zl kpl

Tesla z pewnoscia jakoscia przebija Alfreda i to o wiele.
Polecic jescze moge Ci standardowo STX 27-120-8 SS lub SC(tak mi sie wydaje ze tak sie nazywa ten model)

Dokładnie to 27-150-8SC itp.
Jak chcesz coś mocniejszego to 2x27-150-4SC lub SS ale wzmak z 300W

Ten STX o którym wspominali koledzy to dobry głośnik szczególnie patrząc na cene, ale jego minusem jest to, że trzeba do niego ładny wzmacniacz:) Ja mam STK4050 i jako tak jest:D

To ja sie dołącze do tematu bo mam pytanie:Czy obudowa 55l. i BR strojony na 30 Hz to dobre rozwiązanie dla 27-150-8SC??

Piekny, robiłem suba na tym 27-150-8SC i moim zdaniem 55l i strojenie 30-35hz to najlepszy wybór dla tego przetwornika.

A ja mam głośnik jak niżej w opisie w 45l strojony na 32Hz i też nieźle gra

Viper, Wery dziękuje :) już nawet posta napisałem ale moderator mi go zamknął :( mówi się szkoda...ok czyli dobrze kombinowałem :) to się ciesze .

Dzięki. Myśle ze zabiore sie do tych głośników STXa. Są przystępne jesli chodzi o cene i jak twierdzicie nieżle grają. Zobaczymy, jak coś spieprze to zaczne od nowa.
To będzie 2xGDN27-150-8-SC lubGDn-32-150-8-sc

Powrót