• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie głośniki wybrać?? BMW e36 sedan

Reakcji
0
Witam!
Jestem tu nowy dostałem ten adres od kumpla bo podobno znacie się na rzeczy. :razz:
Mam radyjko PIONEER DEH-P7700MP i chciałbym do niego dobrać odpowiedznie głośniki żeby wykorzystać pełną moc radia :lol:

Na przód kumpel polecił mi Pionnerki takie :
http://www.allegro.pl/item208196960_pioneer_ts_g131c_13cm_tweeter_nowe_29zl_gratis.html

Myśle że to dobry wybór. :o

Ale trza by było coś jeszcze na tył wybrać (tam jest średnica 130mm)
PROSZE WAS POLEĆCIE MI COŚ CIEKAWEGO ŻEBY TEŻ BAS DOBRY MIAŁO :D :lol:

Pozdro! :wink:

ja sobie bym ich nie kupił

a z tyłu nie daje się głośników

Witam!
Tak z przodu napewno są 13cm a nawet wejdą 13,5cm.
Kasy tak do 200zł na tył i 200zł na prżód na głośniki bym chciał :lol:
A u ciebie po ile takie głośniki dostane?? Chodzi mi o te Ground Zero czym się one charakteryzują?? :grin: :cool:

Pozdro! :smile:

Widze że znasz się na rzeczy :wink:
czyli te Ground Zero by poszły na przód :wink:

A na tył co byśproponował?? Ja mam na tyle wejścia na głośniki 6/9 :o

Pozdro!

masz 4 drzwiowe nadwozie?? na tyl z regoly sie nie daje glosnikow bo i tak sluchasz z przodu. jezeli koniecznie chcesz dac glosniki na tyl to takie same zeby jakos sie zgraly
piotrek8113 napisał:
Ja mam na tyle wejścia na głośniki 6/9
jeszcze nie slyszalem zadowalajacych mnie glosnikow tego typu
piotrek8113 napisał:
Widze że znasz się na rzeczy
w CA akurat jestem malo obeznany :razz:

Pawel S. napisał:
masz 4 drzwiowe nadwozie?? na tyl z regoly sie nie daje glosnikow bo i tak sluchasz z przodu. jezeli koniecznie chcesz dac glosniki na tyl to takie same zeby jakos sie zgraly

Najlepiej ciszche od tych z przodu, żeby słuchającym z przodu nie przeszkadzało, a Ci z tyłu coś słyszeli :)

piotrek8113 napisał:
Widze że znasz się na rzeczy :wink:
czyli te Ground Zero by poszły na przód :wink:

A na tył co byśproponował?? Ja mam na tyle wejścia na głośniki 6/9 :o

Pozdro!

Załóż mocne 6x9, wszystkie zasil wzmakiem i bedziesz zadowolony(opcja anty pro ;) ). Lub zamiast nich skrzynka (wersja pro ;) ).

Ja z kolei proponuję na przód Sinuslive SL130 neo25 są wspaniałe a gwizdki w tym zestawie Neo 25 są najlepsze w tym przedziale cenowym na tył nic nie dawać tylko dozbierać na suba a jak już to Sinuslive kikbass 130 (na allegro są wszystkie) albo 6x9 hertz DSX690 też nie mają sobie równych.
Gowąco polecam te głośniczki w tym budżecie lepszych nie ma!!!
POzdro.

ja mam na sprzedaż 13cm nowe niegdy nie używane cyzli stan idealny ALPINE SXE 1325S 35RMS/200watt
jak coś to na gg: 7265207

No dajcie spokój z tymi 6x9... może jeszcze w półke? To są głośniki wymyślone przez którego producenta do użycia samochodów, po to, żeby pasowały gabarytowo. Niestety producenci z racji ich marnej popularności nie inwestują zbyt w technologie ich i generalnie to są kiczaste...

Przód separacje + sub w bagażniku - wersja hatchback/kombi, a do sedana trzeba bardziej wymyślnej konstrukcji ;)

Powrót