• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie glosnik do kolumn?

Reakcji
0
Siema, chcialbym abyscie mi poradzili jakie glosniki wybrac do wzmacniacza 2xTDA7294. Kumpel proponowal mi 2xARN150+Vifa, ja jednak waham sie miedzy ARN180, a jakims STX'em. Słucham techno z niezlym basem, mój pokój ma 20m2. Sprzet moglby byc czasami uzywany do malych imprez. Zależy mi zeby zestaw byl bardzo glosny, jakosc to rzecz drugorzedna. Pozdrawiam

Pavloor napisał:
Kumpel proponowal mi 2xARN150+Vifa
no i mial racje ;)
Pavloor napisał:
Zależy mi zeby zestaw byl bardzo glosny
no ale to odpada :|
Pavloor napisał:
ja jednak waham sie miedzy ARN180, a jakims STX'em
ARN 188 to nic specjalnego i niewiele glosniejszy od ARN 150
STX 18 SW glosniejszy ale nic wiecej. a do SCXow niema zwrotnic

Siema, po wyliczeniach wyszlo mi ze 2xARN150 bedzie mial wieksza efektywnosc od 1xARN188. Jezeli do zestawu dojdzie mi ta Vifa to chyba bedzie dobry. Zamiast Vify mozna dac jakis glosnik glosny oczywiscie w tych tonach? Pozdrawiam

Pawle S. nie obraz sie ale to ja zainspirowałem Pavlora tym arn 150+Vifka i podesłałem mu twój projekt zwroty...

Jednak dalej uważam ze arn 150 jest swietne [narazie mam wsadzone w jakoms stara obud co ma 17,5l :oops: ale niedługo bedzie specjalna dla tego arn a w zasadzie 2 arn na 1 kolumne... :cool: ]

pizdzik napisał:
Pawle S. nie obraz sie ale to ja zainspirowałem Pavlora tym arn 150+Vifka i podesłałem mu twój projekt zwroty...
a dlaczego mialbym sie obrazic? a projekt jest irka i jest ogolnie dostepny

Pavloor napisał:
Zamiast Vify mozna dac jakis glosnik glosny oczywiscie w tych tonach?
nierozumiem co chcesz zrobic? chcesz miec wysokie tony glosniejsze od reszty pasma? glupota poczatkujacych :lol: tez tak mialem kiedys :P

kazdemu[chyba?] na poczatku zalezało na tym zeby budzic ludzi wpromieniu 1,5km...
:!: nieliczy sie głosnosc ale jakosc dzwieku.... :!:

1.5km - az takim optymista nie jestem. Ok, wezme 2xARN150 + Vifa(tylko jaka?). Dzieki za opinie. Pozdrawiam

Powrót