• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie glosniki do 400zl?

• Autor wątku Autor wątku xix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

xix

Reakcji
0
Jak w temacie. Jakie glosniki kupic do 400 zl. Mam juz wlasno recznie zrobiony zestaw 2.1 ale nie jestem zadowolony z przetwornikow w kolumnach. Subwoffer od biedy jeszcze zniose btw. gra on od 250hz.

Sprecyzuj czy 400zl na jeden przetwornik? przetworniki na jedną "kolumne" czy też na dwie "kolumny" już z bebechami? czy chodzi o głośnik w sensie głośnik czy też głośnik w sensie kolumne?
Jakjej muzyki słuchasz i jaka przestrzeń do nagłośnienia?
Na jakich przetwornikach masz teraz zestaw? skoro nieodpowiada to trzeba coś innego ale za mało informacji...

Mam na mysli glosniki do 2 kolumn .Pare glosnikow wysokotonowych i pare glosnikow niskosredniotonowych tak zeby graly od tych 250hz. Kwota ktora moge maksymalnie przeznaczyc na ten cel to 400zl

xix napisał:
tak zeby graly od tych 250hz
no bez przesady. optymalny podzial to 80-120Hz

STX 15AKX + AKX
jak dolozysz to i 18AKX + AKX
no i chyba nic wiecej do czego sa gotowe zwrotnice. osobiscie bym sie pobawil w tej kwocie tonsilem GDN 16/50/6 + vifa DX25

Dzieki za rade, wlasnie tak myslalem zeby zrobic na tym 18AKX i akx. Szkoda tylko ze ta kopulka jest niedostepna na ich stronce.Jest moze jakies inne miejsce w sieci gdzie mozna by ja kupic?

subwooofer ci psuje efekt i tyle. jak moze subwoofer grac do 250hz? toz to totalne nieporozumienie... juz przy 130hz jest zle, a co dopiero o oktawe wyzej... jaki masz pokoj? bo moze sie okazac ze te stxy akx ci w zupelnosci wystarcza - rowniez jesli chodzi o bas, a o subwooferze sam zapomnisz

Powrót