• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie glosniki VW passat b3 16cm pod radio pioneer deh 2920m

Reakcji
0
witam,
mam pytanie poniewaz mam radio pioneer deh 2920m w VW PASSAT b3 kombii. i Chce sobie wymienicglosniki w drzwiach 16cm na jakies ok 160-180zł i zastanawiam sie nad zestwem blaupunkta wzmacniacz GTA 2 MK II 400WATT i tuba GTt 1200 ( na allegro sa po 359zł cale zestawy). Co o tym sadzicie. a co do glosnikow w drzwi to sie zastanawiam nad blaupunkt GTX 662 na allegro sa po 100zł. bede bardzo wdzieczny za pomoc bo naprawde nie wiem co mam wybrac, a chce aby ładnie i głośno grało bo mam w koncu 20lat a nie stac mnie na nic innego.

[ Dodano: 2007-11-21, 19:43 ]
http://www.allegro.pl/item270628144_blaupunkt_gtt_1200_blaupunkt_gta_2_kable_f_v.html#photo

to owy zestaw

[ Dodano: 2007-11-21, 19:44 ]
i masz jeszcze pytanie co lepiej gra tuba basowa czy skrzynia basowa???

jak juz to te velocity glosniki, ale nie spodziewalbym sie za wiele po tym.

lepiej zagra skrzynia. Tuba przewaznie to karton w formie walca... tuby nadaja sie jedynie jako postumenty na popiersie dziadunia lub stryjka... :cool:

[ Dodano: 2007-11-21, 20:00 ]
suby balupunkta nie sa udane.

subwoofera blaupunkt bym nie kupowal, sa zwyczajnie slabe, buczace i monotonne. A za malo wysokich w velocity nie bedzie, najlepiej jedz do jakiegos salonu CA i posluchaj.

budowalem sam kolumny bo bylem DJ i potrzebowalm sprzetu...
moge zbudowac... a jaki bys polecil glosnik i jaki wzmak?

Powrót