• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jakie kable do podłączenia kolumn?

hehe a może my całe życie jesteśmy w błędzie :lol:

A jeszcze takie pytanko czy taki LS25 byłby też dobry do kolumn wyższej klasy, takich powiedzmy za 1500zł. nie wykluczam że w niedługim czasie rzucę się na "głęboką wodę DIY" :mrgreen: a szkoda kasy na zmianę kabla co pół roku.

stawio88 napisał:
A jeszcze takie pytanko czy taki LS25 byłby też dobry do kolumn wyższej klasy, takich powiedzmy za 1500zł.

Tak. Wg mnie bylby dobry nawet do kolumn za 20kzł. To jest dobrze wykonany podwojnie izolowany kabel z bardzo czystej miedzi. Czego chciac wiecej? (pomijajac audiofili ktorzy slysza roznice pomiedzy kablem za 100zl/m a 1000zł/m ;))

Pawel S. napisał:
do procaba jeszcze dodam ze ma bardzo cienkie druciki

to dobrze? chyba tak... tak mi się wydaje... chyba coś na ten temat gdzieś czytałem ale nie pamiętam dokładnie coś o tym że sygnał biegnie tylko po obwodzie kabla? ale mogę się mylić

tak, to dobrze. a co do efektu naskorkowosci to byl o tym temat (niepamietam gdzie) gdzie wyraznie bylo pokazane ze w przypadku czestotliwosci audio to totalna bzdura ;]

Kabel jest bardziej elastyczny. A tak swoja droga to nie wiem czy pawel nie nabijal sie wlasnie z efektu naskorkowego w audio piszac swoj post o grubosci kabelkow :P.

kabel jest bardziej elastyczne to jedno, a drugie ze sie latwiej lutuje (to akurat ma znaczenie przy okablowaniu wewnatrz)

Powrót