• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??

http://allegro.pl/seas-thor-profesjo...553380751.html a co myslicie p tym moze nie 3 way no ale.....
cena w aukcji jest za 1szt:)za 3kz będzie ciężko kupić komplet przetworników do tego projektu......chyba warto się dobrze rozejrzeć,bo mam wrażenie że w Łodzi stoją fajne kolumny do wzięcia!:biggrin:

ja niechce tego kupowac a sam sklepac taki projekt rozciegajac czasowo projekt da sie go zrealizowac nadciagajac budzet:)

---------- Post dodany o 08:24 ---------- Poprzedni post o 08:23 ----------

......chyba warto się dobrze rozejrzeć,bo mam wrażenie że w Łodzi stoją fajne kolumny do wzięcia!:biggrin:
co masz namysli??

Chyba, ze spokojnie czekac. Moze na allegro,ebayu itp. ktos bedzie szprzedawal uzywane glosniki albo dwudrozna wersje- bifrosta

to nam daje 4300 minus rabacik moze kolo 4 tys by wyszlo obecnie nie dostepne ale mysle zeby nie bylo problemu sprowadzic takie

Wpłać kasę i czekaj tatka latka jeszcze liczac na "rabacik" . A reklamówkę tego zestawu Thor z aukcji allegro, można sobie wydrukować i do kieliszka czytać żeby się nie upić na smutno :)

Jeśli 3 drogi maja być w znośnej cenie to obecnie najsensowniejszym wyborem bedą głośniki do konstrukcji na SB-Acoustic - jak wspomniano wyżej.
A jak to może zagrać?
Może jak Sounddecco http://www.audiowitowa.pl/pl/p/Echo/117

A jeździłeś po salonach i słuchałeś różnego sprzętu aby wyrobić sobie zdanie na ich temat?
Byłeś na AudioShow?

Kupowanie głośników w tej cenie o których nic się nie wie, będąc przy tym nie za bardzo osłuchanym, to błąd.
Ale jak już zostało napisane:

kto bogatemu zabroni

Pytanie tylko czy masz wystarczająco tyle kasy aby zaryzykować, a przy niewypale sprzedać kolumny ze stratą, i znów kombinować co by tu kupić.

to dalej w czarnej d..... jestem widze eh...../
Będziesz dopiero jak się weźmiesz za kupowanie części do konstrukcji bez wcześniejszego rozeznania. Tak jest ze wszystkim, nie tylko z głośnikami. Można się uczyć na błędach, ale taniej uczyć się na cudzych niż na własnych.

W AD terminy są takie że nie wiadomo jakie są więc...

Zamówiłem kilka dni temu od nich drogie przetworniki, dopiero będą sprowadzać i nie wiem kiedy będą.

Patrząc na same zdjęcia już mi się podoba - millenium z excelem to fajne połączenie.

Myślę, że ten zestaw by pokazał co potrafi z dwoma W18 na dole.

Ostatnia edycja:
na Audio Show nie mialem okazji byc w rzeszowie takich salonow za wiele niema o ile wogole takowe są,ja raczej w takiej sytuacji polegam na osobach ktore miaja o wiele wieksze doswidczenie i są bardziej osluchane w tej kwestii ,gotowki wiadomo nigdy niema za wiele,ale jak pisalem lepiej doskladac i miec kolumny na lata niz jak ktos pisal za inwestowac w cos tanszego i pozniej zalowac tego sprzedawac i dalej wszystko odpoczatku,wczesniej mialem doczynienia z zestawami 2-2,5 droznymi miedzy innymi mtmy na arnach mtm na tonsilach 13/50/9,podlgokowki 2 way na seasie i monacorze,na Er18 rnx i 27 tdfc,z 3 way niemialem wogole doczynienia

Myślę, że ten zestaw by pokazał co potrafi z dwoma W18 na dole.
myślę że:
- w15 pokaże więcej na średnicy odciążony od basu niż 18 cm odcięte na 2.5k i obciążone linią. (swoją drogą trochę lipa robić podział na 2.5k metalowej osiemnastki z kopułka stworzoną do grania nawet na 1.5K)
- specjalizowany głośnik niskotonowy 8-10cali pokaże więcej na basie niż 2 x18 w LT

no i wyjdzie taniej :)

w15 pokaże więcej na średnicy odciążony od basu niż 18 cm odcięte na 2.5k i obciążone linią.

Zapewne, zapewne :)

swoją drogą trochę lipa robić podział na 2.5k metalowej osiemnastki z kopułka stworzoną do grania nawet na 1.5K

A tego niestety nie wiedziałem, szkoda bo ja swojego W18 ciąłem z Morelem na 2k.

no i wyjdzie taniej

Zgadza się, Excel W18 i Millenium niestety nie są tanie.

I już nawet na pierwszej stronie tematu zgodziliśmy się na W15 zamiast L15 z L22+HDS i wyjdzie ciekawy zestaw :)

Zwrotka do zestawu SB Acoustics pojawi się jeśli kolega gokar83 się nią podzieli. Raczej na stopie prywatnej niż ogólnie na forum.
Dość tani i ciekawy zestaw mógłby być na tweeterze HDS, Aurumie AC 130Mk2 i np SB Acoustics SB23NRXS45-8.
Ciekawym zestawem mógłby być zestaw na Founteku Neo X 3.0 lub NeoCD 2.0, średniotonowym Revelatorze 15M i Seasie L26 lub CA26
Do takich zestawów należałoby zlecić zwrotkę - Yoshi, Raven, KonradRak, może .3lite, pharoh - jest w kim wybierać :)

Zgadza się, Excel W18 i Millenium niestety nie są tanie.
milenium może zostać i tak wyjdzie taniej bo w15 jest tańsze niż w18 i nawet L26 jest też tańsze niż w18 a możliwości basowe sam wiesz jakie ;)

Jak chcesz mieć fajny zestaw i taki jak chcesz to od projektu zwrotki nie uciekniesz :)

Powrót