• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie kolumny do Denon PMA 510AE

Reakcji
0
Witam,niedawno nabyłem wzmacniacz z tematu,teraz chciał bym zrobić do niego jakieś kolumny.Czytałem już sporo tematów na tym forum jak i na elektrodzie,wstępnie już wybrałem co chciał bym zrobić (tonsil GDN 15/40/9 + któraś z Vifek),ale może tutaj ktoś zaproponuje coś innego/lepszego? Pokój w którym będzie stać zestaw ma niecałe 17m^2,ja słucham głównie rocka,hip-hopu,troche techno,żona ...głównie Roxette mnie męczy;P w sumie cięzko powiedzieć do jakiego rodzaju muzyki mają to być kolumny,bo słuchamy wszystkiego po trochu....chciał bym,żeby góra nie wyła i piszczała ale była wyrazista,średnica rozbudowana,bas nie ma przestawiać mebli w pokoju,ale ma być szybki,dość niski,wyraźnie słyszalny (gitara,bębny itp).Nie umiem się rozpisywać na ten temat tak jak niektórzy,ale liczę na wyrozumiałość i jakieś sugestie.

No jak ma starczyc na nieznazanego gdna i ktoras z vifek to spokojnie starczy na mx-140 :)

Chce,żeby to były podłogówki,a nie monitorki,więc z miejscem to myśle będzie ok....zastanawiałem się chwile nad stx-ami,ale seria awx caly czas niedostępna (wiadomo może kiedy mają się zno pojawić?)Ewentualnie myślałem o 3 drogach na SCX-ach,ale to jujż chyba nie ta jakość,prawda? jeden z forumowiczów polecał mi też http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2165490.html ,te też mi się podobają (zwłaszcza ta wstęga zamiast kopółki,ale cena troche odstrasza....no ale podobno zniżki dają ....)

Chce,żeby to były podłogówki,a nie monitorki,więc z miejscem to myśle będzie ok

a co za problem wydluzyc obudowe?
ale seria awx caly czas niedostępna (wiadomo może kiedy mają się zno pojawić?)

podobno w kwietniu maja byc

Ewentualnie myślałem o 3 drogach na SCX-ach,ale to jujż chyba nie ta jakość,prawda?
fx-200 jest OK
ale niestety zwrotnica bardzo droga
founteci tez ok

Powrót