Witam, dawno mnie tu nie było. Znajomy chciałby kolumny do drum and bass do pokoju ok 14 m kw. Chciałby wydać ok. 800 zł na materiały. Co obecnie za tą kwotę można złożyć? Myślałem o stx'ach AWX ale chyba będzie się ciężko w budżecie zmieścić.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pytanie właśnie czy AWX poradzi sobie w takiej muzyce? Głośno to nie musi grać bo mieszkanie jest w bloku.
Pytanie właśnie czy AWX poradzi sobie w takiej muzyce?
bardzo prosty test na sprawdzenie glosnikow http://www.youtube.com/watch?v=hTEcYeYq4Nc w tym kawalku co jakis czas pojawia sie bardzo szybki i pulsujacy bas, w zasadzie na kazdych glosnikach slychac go jako jedna, wielka mase. Dla porownania trzeba posluchac na dobrych sluchawkach jak zroznicowany jest ten dzwiek basu i jak mocno ulomnie glosniki nie daja sobie z tym rady. Niestety AWX tez.
"Immersion" potrafi na 1 rzut "ucha" wcisnąć w fotel, zwłaszcza w momentach, kiedy słychać wybuchy z rasowo kinowym basem schodzącym w okolice 20hz, a to wszystko jest połączone z mocno wyeksponowaną najwyższą górą, sprawiającą chwilowe wrażenie "krystalicznej czystości". Jednak po kilku/nastu minutach muzyka zaczyna być męcząca, a człowiek uświadamia sobie, ze dynamika jest płaska jak deska toaletowa, po pewnym czasie muzyka brzmi jak jeden wielki szum kaleczący uszy. Tyle o realizacji o ostaniej płyty, bo jak dla mnie z roku na rok są coraz gorsi. Płyta Hold Your Color jest, była i najprawdopodobniej będzie ich najlepszą płytą. Immersion też czasem poslucham, ale mało co z niej mi podchodzi, i długo też nie posłucham, bo dynamika jest tak pokaleczona, że zaraz słuch sie męczy. | ![]() |
akurat tej plyty w oryginale nie slyszalem. 2 poprzednie tak mocno mnie zrazily ze zrezygnowalem z zakupu kolejnej oryginalnej od 2 ostatnich plyt wydaje mi sie ze kieruja sie ku amerykanskiemu rynkowi... z jednej strony mi to odpowiada bo polubilem podobny styl (infected mushroom) ale z drugiej brakuje mi tego starego brzmienia wlasnie z najlepszej plyty "hold your color" tez tak sadze i dlatego walczylismy o zakup tej plyty... koledze ojciec kupil ta plyte w UK i wyslal... i masakra :???: jakosc oryginalu jak mp3 ![]() | ![]() |
Pytanie tylko czy na górze zastosować AWX'a czy PJ?
w porownaniu do naszych zarobkow to takSwoją drogą czy STX nie przesadza trochę z cenami?
Od AWX'a nie wiele droższy jest seas 27TBFC/G, którego uważam za bardzo dobrego wysokotonowca. Według mnie jeśli AWX kosztuje 109 zł to powinien grać podobnie. W końcu stx jest firmą o trochę mniejszej renomie.
A mam pytanie jeszcze odnośnie przesyłki z stx'a. W tym momencie AWX jest nie dostępny. Mniej więcej ile czasu trzeba czekać w takich przypadkach?
to napisz maila do pana slawkaSwoją drogą czy to trochę nie głupie, że nie można go zamówić mimo jego braku na stanie? Teraz muszę co chwilę sprawdzać jego dostępność, a tak byłby zamówiony i wysłany gdy już będzie.