• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie kolumny zbudować, proszę o pomoc !

Naprawdę z dwóch stron gotowych projektów nie jesteś w stanie znaleźć żadnych 2 dróg które by ci odpowiadały?
I czemu nie pełnowymiarowe 3 drogi?

Nie dlaczego ma być coś nie tak?
Chcę wiedzieć co według was najlepiej w tej kasie wygląda.
Nie wiem czemu mnie tak ciągnie do tych 3 dróg może dlatego że w 2 drogach można bardziej eksperymentować z wyglądem z 3 już gorzej.
Rozejrzę się jeszcze dokładnie w tych gotowych konstrukcjach ale jak na razie piszcie swoje propozycje.
3 drożne też jak najbardziej i przy okazji dopiszcie coś do tego co dajecie czemu akurat to a nie co innego.
Bo wiecie nie chce pierwszych lepszych :D ale i tak dzięki za cierpliwość :biggrin:

To jak nie chcesz wybierać po obrazkach, to mam tylko taki pomysł: weź 4 litery w samochód i przyjedz na audioshow, będziesz miał szansę czegoś posłuchać. Albo pytaj do kogo możesz się wprosić i posłuchać.
Każda inna propozycja będzie tylko opisem. Poświęć trochęczasu i wysiłku.

Mialem kiedys zrobiony zestaw na usher 8945A i T9950-20 w obudowie podlogowej br i gralo to w 38m2 i dawalo rade projekt od akkusa.

A dałoby radę zrobić tego ushera 8945a w tl ?
Jak oceniasz brzmienie?
Wady zestawienia?
Czy brakuje średnicy w tym zestawieniu? :)

No to te ptetrycza słyszałem dziś na as. No i kasy na pociąg co szkoda, a na podstawie forumowych porad wydasz 2tys na kolumny...

Powrót