No dobra o to foty:

Kond "po prawej" na płytce z wejściami.

Inna perspektywa

Kond "po lewej" na płytce z wejściami. Ma luźne luty, może wywaływać mój problem z kanałami.
Chciałem zrobić inne zdjęcie filtracji, ale mam taki badziewny aparat, że nie daje rady. Na poprzedniej stronie jest w miarę wyraźne i najlepsze zdjęcie filtracji, jakie udało mi się zrobić, mi to wygląda na klej, ale nie pasuje mi to, że poszedł taki rozprysk aż na okoliczne kondensatory - więc to mogą być elektrolity. I teraz rodzi się, to jest klej czy wyciekające elektrolity? Po głębszym namyśle uznałem, że raczej to drugie bo kondy na około są pozalewane przy tych dwóch Elnach, jak i przy filtracji. Rozmowa z moim kuzynem potwierdziła mój "namysł", ale oczywiście mogłem zostać wprowadzony błąd. Jeśli nie mylę, to naprawdę proszę o pomoc w dobraniu nowych kondów - bo sam nie wiem co dobrać, link do schematu wzmacniacza dałem na poprzedniej stronie - może się przydać. A jeśli się mylę i sam zostałem wprowadzony w błąd i do tego wprowadziłem wszystkich w błąd, to przepraszam.
Mimo wszystko tak czy siak mam problem z prawym kanałem i powoduje go prawdopodobnie coś na płytce z wejściami - sądzę, że winowajca to ten jeden kond Elny, który jest luźny, ten na płytce z wejściami. Wygląda to tak, że raz łączy coś i wzmacniacz gra w porządku, raz nie i prawy kanał gra cicho, jest przebicie. Obstukam obudowę nad wejściami, wzmacniacz gra dalej - ale nie zawsze. Często słychać przy obstukiwaniu strzały w głośnikach, czasami potrafią się ściszyć dwa kanały. Ewentualnie jest tak, że obydwa kanały grają równo i słychać w prawym kanale dziwne brumienie. Myślę, że to wina tego jednego konda na płytce z wejściami, ale nie jestem w 100% pewien, tylko teraz nie wiem czy nie dość że luty mu puściły to czy jeszcze się nie wylewa i czy pozostałe kondy też się nie wylewają (tj. druga Elna na płytce z wejściami i jeden kond filtrujący)... Z góry dziękuje za odpowiedzi i jakąkolwiek pomoc.
P.S. Poprzednie zdjęcia i zdjęcia z tego postu w wysokiej rozdziałce można ściągnąć tu >
http://ge.tt/8Guc3X9