A w zasilaczu mozesz wstawic cokolwiek, nie ma to znaczenia. Szkoda kasy na lepsze kondy bo ten wzmak to i tak staruszek wiec wiele zycia mu nie zostalo.
Naprawdę nie ma znaczenia? No nie wiem, zobaczy się, wstawię to na co pozwolą mi fundusze (max. ok. 100-120zł za dwa kondy, ale wolałbym taniej) i to co będzie dostępne. Wiem, że to staruszek ale go lubię, przywiązałem się do niego xD.
po prostu wymień podejrzane kądy na nowe ,jak masz kasę to niech będzie Elna czy BC czy SWAMHA czy Jamicon czy Nichicon a różnicy w brzmieniu i tak nie usłyszysz)
Chciałem kupić coś "lepszego", ale nie mogę znaleźć żadnego sklepu internetowego polskiego, który by sprzedawał inne kondy niż Jamicon, więc chyba pozostanę przy Jamiconach, no chyba że zna ktoś jakieś dobre sklepy, ja tam żadnego dobrego polskiego sklepu internetowego z kondami nie znalazłem. Na allegro też nie ma nic, bo to taka dość nietypowa pojemność, dlatego trudno coś znaleźć, a jak już jest to V się nie zgadzają. Myślałem nad tymi BHC, ale po przeczytaniu specyfikacji wyszło na to, że to zdjęcie jest mega poglądowe i tak naprawdę ten BHC jak i wszystkie inne na tej stronie mają 4 piny. Do tego teraz sam nie wiem czy wybrać kondy ze snap-in'ami czy solder lug'ami. Na razie nie mam czasu jednak, ale jak będzie czas to się za to zabiorę i wylutuje elementy, posprawdzam co jest klejem a co nie, pomierzę wymiary oryginalnych kondów filtracji zasilania, żeby nie było że w końcu dobiorę kondy a się nie zmieszczą, sprawdzę również czy filtracja to kondy ze snap-in'ami czy solder lug'ami, bo to też mnie martwi czy się zmieszczą w punkty lutownicze.
Mnie interesuje czy ktoś sprawdzał Nichicony KG Gold Tune. Myślałem też nad nimi, ale nie są dostępne u nas wcale i mają solder lugi, nie wiem czy będą w ogóle pasować.No to wystarczy podać producenta tych najmniej brzęczących .Czy sprawdzaliście te oznaczane przez wytwórców jako przeznaczone do audio (drogie,duże rozmiary)?
Ostatnia edycja: