• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie literki aktualnie goszczą w waszych umysłach

• Autor wątku Autor wątku Bebok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Teraz już wiem :) Po obejrzeniu serialu raczej jednak książka mnie nie zaskoczy co jest pewno jej głównym atutem.

Zwyczajowo już chyba-patrząc na poprzednie posty-dla tej pory roku przeczytałem sobie sagę sapkowskiego, ale 5 tomów bez opowiadań pobocznych, no i czuje jakiś niedosyt. Tym bardziej że Andrzej jednak zdementował słowa z przed blisko roku w których zapowiadał nową książkę. No chyba że to tylko taka gra marketingowa żeby podsycić ewentualnego klienta, oby :D

Po obejrzeniu serialu raczej jednak książka mnie nie zaskoczy co jest pewno jej głównym atutem.

Zawsze jest tom drugi... i trzeci... i czwarty... i piąty... i... :D
5 tomów bez opowiadań

Trochę szkoda, bo z opowiadaniami całość jest dużo pełniejsza i ma się już na początku sagi pojęcie o osobach i miejscach.

Polecam za jakiś czas przesłuchać audiobooka czytanego przez Rocha Siemianowskiego. W sam raz na zimowe wieczory: można leżeć, albo ćwiczyć i wsłuchiwać się w głos owego wybitnego lektora.

Trochę szkoda, bo z opowiadaniami całość jest dużo pełniejsza i ma się już na początku sagi pojęcie o osobach i miejscach.

Ależ znam opowiadania :D Ale po raz 3ci jakoś mnie do nich nie ciągnie, za to jestem pewien że do sagi napewno jeszcze wrócę, może nie w tym roku...choć jego koniec już bliski :D

przeczytałem sobie sagę sapkowskiego, ale 5 tomów bez opowiadań
Zrozumiałem, że ich nie czytałeś wcale :)

Brat czytał Metro 2033, 2034 i kilka innych książek z tego uniwersum; chyba Piter i Do światła i mu się podobało. Ja za to nie mogłem przełknąć 2034, bo o ile 2033 była bardzo dobra, to kontynuacja powodowała u mnie zwiotczenie wszelkich członków i rozluźnienie zwieraczy...
Teraz mój nacjonalistyczny brat zagłębia się w lekturę o ciekawym tytule: Plan rasy panów. Jak skończy to sam się za to wezmę :D

Brat czytał Metro 2033, 2034 i kilka innych książek z tego uniwersum; chyba Piter i Do światła i mu się podobało.

Także czytałem, z pobocznych bardzo fajna książka to "Do światła". Ostatnio wyszła kolejna część "Do mroku". Za to bardzo nie polecam "Czas zmierzchu" - tragedia.

cos tu cisza .... ja dzis wlasnie skonczylem skazanych na shawshank, i zaczynam serie Bourna od R. Ludluma a co panowie u was?

A z fajnych to wam polecę serię Czarna kompania Glena Cooka, i tego samego człowieka serię o Garrecie, na wesoło :)
Sam właśnie zacząłem Wiedźmina, po raz trzeci już :)

na mnie czeka 250ksiazek w kolejce, cala tworczosc ludluma, clancy-sa, tolkiena, orsona scott carda, dan brawna do odswierzenia, cobena, verne-a, mastertona, kinga, gra o trona marina georga w calosci, pilipiuka, sapkowskiego :D mam czytania na 3lata :P kundel wciaga :D chyba ze wzgledu na mobilnosc :P

Nie na temat...
moglby ktos zmienic nazwe tematu bo az mnie mdli od niej, brzmi jak " słit fociusia" zamiast samojebka, jak w klubie spedalonych starszych panów :D sory ale ta nazwa jest daleko poza moim naturalnym codziennym jezykiem :D

Ostatnia edycja:
Patrick O'Brien seria Aubrey-Maturin, czytam całość (20 książek) już drugi raz.

Barbara Tuchman - Sierpniowe salwy.

Powrót