• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie macie i jakie polecacie Alphardy

Reakcji
1
Witam!
W związku i z pojawił się temat "Jakie macie i jakie polecacie Aparaty" postanowilem załozyc podobny lecz tyczacy sie glosnikow marki Alpierd.
Proszę o wpisy nt. tych glosnikow, ich zastosowan, jak dane modele graja w jakich obudowach, wrazenia z ich uzytkowania, jakosci, wytrzymalosci itp itd. No i jakie sa godne uwagi a jakie nie.
Pozdrawiam!

ino temat bez sensu :) wystarczy przeszukać konstrukcje na elektrodzie i można się dowiedzieć w które głośniki można zainwestować te parę dyszek

nie bardzo rozumiem po co taki topic na temat tylko alpierdów , dla mnie nieco bez sensu ale cóż, tak czy inaczej jak dla mnie warte uwagi są tylko PS-y, czyli podróby celestionów.
Reszta albo kompletnie nieprzydatna, albo zdecydowanie za droga.

osobiscie podobaly mi sie:
LW1200 - obudowa zamknieta ok 50 litrow i gralo nawet niezle ale cicho
SW1203Z - obudowa b-r ok 40-50 litrow lub zamknieta 30 litrow - dla kogos kto chce miec cisnienie w samochodzie
SW1003Z - tez podobno znosny
CW z podwojnym magnesem byly tez dobre ale niestety nieslyszalem go na odpowieniej mocy (kolega mial w altusie)
LW800 tez byl popularny i mial dobre parametry ale jak na obecne czasy to troche za wolny.
no i dalej chyba juz tylko yakuza i te drozsze

Powrót