• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie macie/polecacje ampliki ??

Reakcji
0
Witam,
poszukuje amplika do jakiś 600zł, co możecie polecić w tej kwocie ?
Nie będzie nagłaśniał dużego pomieszczenia więc moc nie ma znaczenia większego.
Choć za tą cene nie można wiele oczekiwać to jednak mam nadzieje że osiągne
jako taką jakość :)
Sterowany będzie raczej z kompa, choć przewiduje też słuchanie radia :)
Nie znam się zbytnio na ampli więc czekam też na opinie co jest ważne/przydatne
w nich - jakie funkcje, a co jest do bajeru najwyżej :)
Jeśli macie jakieś konkretne modele do polecenia mi to również będe wdzięczny :)
Dziękuje za wszystko i pozdrawiam :)

Ja mialem amplika sony, str de-235 - ogolnie modele sony i wogole sprzed sony jest dosyc krytykowany, ale mi sie podobal:)

Zobacz moze za jakas uzywana yamaha:)

Hmmm ja mam Yamahe RX-V496 iii to się nadaje tylko do kina... Muzyki słucha się aż nieprzyjemnie... Sucho i matowo, aż denerwująco wyraźne i wywyższone wysokie... Lipa.

wzmaka do suba już w zasadzie mam;]
chodzi mi o wygodę - mam już preampa, radio, pilota i wiele , wiele innych rzeczy
które w diy sa albo niemożliwe,albo bardzo trudne do zrobienia,a przy tym
biorąc pod uwagę koszty oraz czas nieopłacalne...

Ja osobiscie posiadam Yamahe RXV-450. Gra calkiem przyjemnie, w stereo moze nieco matowo ale napenmo nie ma ostrej góry. Poza tą wadą w stereo spisuje sie b. dobrze czytelnie i w miare naturalnie a do kina bomba.

Ja dałem 800 zł mysle ze za 700 stówek wyrwiesz RXV347 poszukaj na necie jest gdziesz test tego sprzetu

takero, Przy zakupie zwroc uwage zeby amplituner mial wejscie 5.1 analogowe bo bez tego przy podlaczeniu go do komputera w 99% przypadkow nie da sie obyc.

P.S.
polecam to co mam w opisie. Neutralny dzwiek... ..tak mozna go okreslic (ale zaznaczam ze uzywam w nim tylko analogowego 5.1, radia, i dekodera ac3/dts, bez innych dla mnie zbednych efektow itd)

Heh ja też mam thomsona tyle że dpl 1000.
Działa bez zarzutu od 6lat, jego główna zaleta to prostota obsługi i dts.

Co do tego że ma mieć wejście analogowe to raczej w 99% przypadków da sie połączyć bez tego coaxial (SPDIF) to standardowe wyposażenie każdej płyty głównej za ~230zł a coraz częściej optyczne wyjście jest razem z coaxialem.
Ciągnąć po pokoju 1 kabelek zamiast 6 to duża różnica także cenowa.
Pozdro.

Hmm ja mam sounstorma i podobno on jako jeden z nielicznych obchodzi sie bez programowych encoderów, to można zauważyć np. w grach, przy graniu w UT2004 z włączonym dzwiękiem przestrzennym na Sound Blasterze jest spadek klatek względem Sound Storma o kilka procent.

maxdila, Dlatego wlasnie napisalem ze powinien miec wejscie 5.1 analogowe... ..wtedy problem z enkodowaniem do ac3 odpada.

Jak większość również posiadam Yamahe ale model 640, amlituner roku 2003, w kinie jak i w stereo bardzo fajnie, naturanie nic nie dodaje od siebie ale to troszke inna kategoria cenowa

[ Dodano: 2006-02-12, 11:44 ]
sorki, model 630

Powrót