• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?

Wklejam to apropo tego, co wrzucił raven- czytałem kiedyś wywiad z Greenwoodem (gitarzysta radiohead), w którym było napisane, że do stworzenia tej piosenki zainspirowała ich twórczość Steve Reicha. Chodzi właśnie o ten efekt przesuwania się względem siebie dwóch instrumentów, który jakośtam się specjalnie nazywa, ale nie pamiętam jak :P
Poza tym:

Ostatnio bardzo często słucham Jon&Vangelis "Private collection" przyjemna płyta ,miło się słucha-polecam.

Muzyka z pogranicza wielu kultur i jazzu.
Od wczoraj nie wyjmuję z odtwarzacza płyty Renaud Garcia-Fons - Solo - The Marcevol Concert (2012)
Słucham jazzu od wielu lat i popisów różnych kontrabasistów, ale technika i artykulacja Fonsa jest czasem niewiarygodna i nie chodzi tu o częste posiłkowanie się elektroniką.
http://www.youtube.com/watch?v=Ke1RgSAsNLk&feature=related
Polecam również inne niekoniecznie solo, można trochę znaleźć na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=EwW1fxtjKuc
http://www.youtube.com/watch?v=VXt6...ext=1&list=AL94UKMTqg-9BO1TIPIBPIjg78fkG7xpXb

Raven, tak się czasami zastanawiam, czy Ty te wszystkie kapele faktycznie znasz, czy masz jakąś "podpowiadajkę klimatyczną" :D

Wiesz, czytając ten temat (temat "Nutek...") odnoszę wrażenie, że koniecznie musimy kiedyś na jakiegoś wspólnego browara wyskoczyć... Może jeszcze Racjonalnego uda się namówić (w końcu "podobne regiony" naszego pięknego kraju... - choć Racjonalny to pewnie "na soczek" tylko wstąpi ;) ). A jako że jestem "pośrodku" może uda się Was namówić na wizytę w Wadowicach... tak sobie myślę, że jak już zajrzycie do "moich" Wadowic, zjecie kremówkę... "papieskie miasto", "papieskie kremówki"... może się i nawrócicie na "jedynie słuszną opcję" :D

Jakiś czas temu (właściwie to kilka miesięcy temu to było...) wspominałem o zakupionym bilecie "na Opetha" w warszawskiej Stodole... No i byłem, pobyłem, posłuchałem... Planuję "opis wrażeń" - ale było ich tyle i były tak skrajne (ale poniekąd "pozytywnie skrajne"), że muszę to "mocniej opracować" ;)

Raven, tak się czasami zastanawiam, czy Ty te wszystkie kapele faktycznie znasz, czy masz jakąś "podpowiadajkę klimatyczną"

wszystkich to ja nie znam mam za mało pamięci :P Słucham średnio po kilka h dziennie czymś trzeba karmić mpetrójnik. Przeglądam dość regularnie doom-owe strony, blogi itp zakamarki których linki czasami strach wpisywać w pasek adresowy ;) , czasem ktoś mi cosik podrzuci.

"na soczek" tylko wstąpi )

Ja też soczek proszę :)

Planuję "opis wrażeń" - ale było ich tyle i były tak skrajne (ale poniekąd "pozytywnie skrajne"), że muszę to "mocniej opracować"

Czekam niecierpliwie :)

Ostatnia edycja:
Kiedyś ten album wpadł mi w ucho i całkiem długo tam tkwił :

Thunderstone - Evolution 4.0

Powrót