e tam bartuś farmazony pleciesz .... nie ma jak porządne 2drogi ...sub to ostateczność jak zalezy nam na dobrych charkach kierunkowych i naturalnej srednicy z czegoś np 15cm średnicy ...a nie chcemy kolumbryn budować lub kasy nie ma ....
nie ma innego usprawiedliwienia dla 2+1 ! ....
kolega który u mnie z tym był miał aktywny podział, i to był jego projekcik,
przy odpowiedniej korekcji nie uważam by ten DA175 ustępował jakoś znacząco moim ER i to naprawdę mówie,
choć trzeba też przyznać ze miałem wtedy kiepski akustycznie pokój ok ~25m ok 3m wysoki i niezbyt mocno umeblowany więc w takich warunkach troszkę ciężej oceniać smaczki, itd ...
napewno bas był zwarty było go na odpowiednim poziomie i miał dobrą rozdzielczość bez problemu można było sobie struny na kontrabasie rozróżniać, naprawdę zrobiło to na mnie wrażenie bo przecież er jest 3x drozszy hehe...
może w pomieszczeniu o dużo lepszej akustyce dało by się coś wiecej "odróżnić" ...
tweeterek juz pare razy pisałem na takich normalnych poziomach głośności, takie plumkanie jak ja to nazywam że można sobie piwko wypić i pogadać to założę się ze 50% ludzi nie odróżniło by mojego 27tdfc od tego 27tbfg/g ! ....
te tweeterki w tej cenie to majstersztyk dla mnie,
fakt drazniły mnie przez pare dni ale potem lajcik i sielanka hehe jestem z nich mega zadowolony są szczegółowe, ale nie maja kompletnie nic z metalowego "nalotu" ... są po prostu szczegółowe, i wszystko na nich słychać takie jakie jest w rzeczywistości,
nie ocieplają nadmiernie jak np morel który sieje znieksztalceniami co prawda wiekszość ludzi odbiera je jako miłe w odsłuchu ale ja wole naturalność,
po prostu bez powodu te tweeterki seasa nie są tak wychwalane przez tylu uznanych konstruktorów w DiY ;p ......
do czego mogłem te daytony porównać ...w mieszkaniu wtedy miałem skonczone ER18rnx ...oraz 1 ca18rnx + xt25tg ..ale tylko jedną paczke i to w testowej budzie......
a jeszcze wczesniej mialem hx18 akustyka ....ale to było sporo wczesniej i nie lubie porównywać czegoś co sie słyszało w sporych odstępach czasu a nie w bezpośredniej konfrontacji,
vifkaxt25 ma lepsze rozpraszanie na boki ale seaski sa bardziej szczegółowe, i projekt jako całość to duzo bardziej mi er18rnx + 27tdfc odpowiada...a te daytony z 27tbfc/g nie ustępowały mojej konstrukcji w znaczący sposób ...powiedział bym ze w tych warunkach w jakich to testowaliśmy były bardzo zbliżone (zapewne to tez przez to ze tweeterki maja bardzo zbliżone granie i tak sie całość odbierało

)
jezeli killer w swoim sklepiku ma je faktycznie za 92zł (O ILE JE MA...bo on hurtem w polinku zapewne kupuje....) ...to nawet sie nie zastanawiaj bierz i składaj ...kupisz 4 daytony i ci z tych 600zł jeszcze na 1 tweeterka seasa zostanie :!: a zwrotka zapha jest prosta i tania będzie ....