Witam serdedznie forumowiczów
To mój pierwszy post...
Przez pewien czas czytam to forum, gdyż chciałbym wystrugać sobie monitorki. Co do preferencji muzycznych to są naprawde dość szerokie: trance ze sporą ilością wokalu (ATB, Armin van Buuren, Oceanlab, Dj Shah,...) , polscy wykonawcy (Varius Manx, Goya, Dżem, Łzy, Normalsi,...), troszkę gitarowego brzmienia (Fall Out Boy, Nickelback, Adema, Linkin Park,...), R&B, praktycznie każdy rodzaj muzyki od czasu do czasu. Co do grania to lubię raczej ciepłe ale szczegółowe granie, tak jakby kryształowa górę, wyraźną i gładka średnicę a o basie to sam nie wiem co powiedzieć
lubie i puknięcie i taki basik w tle nadający masy muzyce. Aktualnie jako żródło służy mi Prodigy HD2, wzmak to Luxman L-120A (aktualnie w serwisie i niestety mi go nie naprawią i musze szukać kogoś kto by sie tym zajął bo sprzęt bardzo mi się podoba
) kolumny to tylko Altusy 140 po modyfikacjach czyli założona kopółka zamiast tubowca, zminione kondy w zwrotnicy, ominięta regualcja wysokich i średnich, dodanie b-r, i wytłumienie, RCA to RK-50 na Neutrikach.
A teraz co do monitorków, Na przetworniki chciałbym przeznaczyć około 600zł plus inne koszta za materiały i zwrotki. Kleje i MDF już mam
zostało się z zabudowy do auta. Chciałbym aby zagrały ze sporą przestrzennością, ciepłem, szczegółowością i odpowiednią dynamiką. ( Tak to pewnie tylko w Erze
) Gdyby było trzeba to może bym coś jeszcze doskubał do tych droższych przetworników ale raczej nie dużo. Czekam na jakieś ciekawe propozycje, sugestie
co do zwrotnic to skłaniałbym się do tego aby ktoś je dla mnie wykonał, paczki dam do znajomego stolarza a złoże i zaprojektuje sam. Pokój to jakieś 13m2 ale pewnie w niedługim czasie zmieni się na 20m2. To chyba większość ważniejszych informacji
Pozdrawiam Przemek B.
Przez pewien czas czytam to forum, gdyż chciałbym wystrugać sobie monitorki. Co do preferencji muzycznych to są naprawde dość szerokie: trance ze sporą ilością wokalu (ATB, Armin van Buuren, Oceanlab, Dj Shah,...) , polscy wykonawcy (Varius Manx, Goya, Dżem, Łzy, Normalsi,...), troszkę gitarowego brzmienia (Fall Out Boy, Nickelback, Adema, Linkin Park,...), R&B, praktycznie każdy rodzaj muzyki od czasu do czasu. Co do grania to lubię raczej ciepłe ale szczegółowe granie, tak jakby kryształowa górę, wyraźną i gładka średnicę a o basie to sam nie wiem co powiedzieć
A teraz co do monitorków, Na przetworniki chciałbym przeznaczyć około 600zł plus inne koszta za materiały i zwrotki. Kleje i MDF już mam
Pozdrawiam Przemek B.