• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie Radio spokojnie uciągnie głośniki Powerbass S-C6

Reakcji
0
Witam moje pytanko jest mam nadzieje proste potrzebuje radia dla kolegi ktory posiada rowniez takie glosniki odseperowane jak ja powerbass S-C6 cena do 400 zł, co proponujecie? Radio na mp3 najlepiej nie musi miec usb albo czytnika card.

zadne radio nie zaoferuje ci wiecej niz ok 25w. a max 20w mocy uzytecznej
tak wiec bierz to co ci sie podoba

jak podkrecisz radio ma maxa to moze rozbujasz glosniki... ale wtedy nie bedzie dalo sie tego sluchac
nawet podlaczenie starej alpinki o mocy 2x35w poprawi duzo brzmienie i "wycisniecie" z nich wiecej

a co sadzisz o takim clarionie co ma wzmacniacz wbudowany w radiu 4x55 watt??? i on jest za 540 zł??? opłaca sie dolozyc?

michuthebest napisał:
a co sadzisz o takim clarionie co ma wzmacniacz wbudowany w radiu 4x55 watt??? i on jest za 540 zł??? opłaca sie dolozyc?
A doczytałeś, że to moc maks?
Jakbyś zajrzał do instrukcji to znajdziesz tam informację o 20W RMS na kanał.

Bez przetwornicy, więcej nie wyciśniesz, a przetwornicy nie ma gdzie wcisnąć w radiu. Decki z najwyższych półek mają zewnętrzne skrzynki i to nie po to, żeby zasilać końcówek(bo ich nie posiadają), a po to, żeby zasilić napięciem symetrycznym tor audio, dodatkowo unika się zakłóceń bo zasilacz nie jest obok układów audio.

Powrót